Αστυνομικά Τελευταία Νέα

ΘΡΑΚΗ: Γιατρός και δυο φαρμακοποιοί τα οικονομούσαν εκδίδοντας παράνομες συνταγές

Οι εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης οδήγησαν στην διακρίβωση της παράνομης δράσης τεσσάρων (4) ατόμων, οι οποίοι, τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 έως και τα τέλη του 2016, πραγματοποιούσαν συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εκτελέσεις των συνταγών, εν αγνοία των ασφαλισμένων, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο μεγάλη οικονομική ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 50, 48, 41 (άνδρες) και 36 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των  οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος του Δημοσίου, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβαση καθήκοντος και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, κατά περίπτωση.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, ο 41χρονος ιατρός, εν αγνοία διαφόρων ασφαλισμένων, χρησιμοποιούσε τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) τους και συνταγογραφούσε φάρμακα.

Στη συνέχεια οι άλλοι τρεις δράστες – φαρμακοποιοί, εκτελούσαν τις εν λόγω συνταγές στα φαρμακεία τους, εισπράττοντας παρανόμως το αναλογούν χρηματικό ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα των ασφαλισμένων και ζημιώνοντας με αυτόν τον τρόπο το Ελληνικό Δημόσιο.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε πλήθος παράνομων  συνταγογραφήσεων με τη χρήση των Α.Μ.Κ.Α. (41) ασφαλισμένων, από τις οποίες προκλήθηκε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο που ξεπερνάει τις 235.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους εργασίας των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας σκληρός  δίσκος.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Σχετικά Άρθρα