sliderΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Θετική εξέλιξη ανοίγουν 3 νέα σχολεία στην ΑΜΘ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του Σύριζα που προώθησαν το ζήτημα στα κεντρικά

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με χαρά ανακοινώνει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει στην ίδρυση και την προαγωγή τριών σχολικών μονάδων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Συγκεκριμένα, από το σχολικό έτος 2017- 2018 ιδρύεται Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο στην Ξάνθη και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο- Λύκειο στην Κομοτηνή, ενώ το 1 ο Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καβάλας προάγεται από 6/θέσιο σε 9/θέσιο.

Η απόφαση αυτή, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενός σύγχρονου, λειτουργικού, συμπεριληπτικού εκπαιδευτικού συστήματος, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υποστήριξη και τη βελτίωση της εκπαίδευσης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες του τόπου μας, καλύπτοντας τις ανάγκες του κάθε παιδιού, στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα