Αγροτικά Τελευταία Νέα

Θετικές αντιδράσεις από την ίδρυση συνεταιρισμού κτηνοτρόφων στον Εχίνο. Παρών ο κ. Τριανταφυλλίδης

«Αυτοί που σαν αδέλφια ενώνονται για έναν κοινό σκοπό, πιο δυνατοί κι από τα άπαρτα τα κάστρα στέκουν» έλεγε ο Έλληνας φιλόσοφος Αντισθένης, μαθητής του Γοργία και του Σωκράτη που έζησε από το 445- έως το 365 π.Χ. Έτσι σαν αδέλφια και με κοινό σκοπό ενώθηκαν και οι κτηνοτρόφοι της ορεινής περιοχή του Εχίνου πριν λίγες ημέρες, προκειμένου να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους αλλά και να πείσουν τις 5-6 γαλακτοκομικές εταιρίες να πηγαίνουν πλέον και στους δικούς τους οικισμούς και να αγοράζουν το γάλα τους σε καλές τιμές…

Η συνάντηση έγινε στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Σμίνθης όπου πριν λίγες μέρες μετά από πρόσκληση του πολιτευτή της ΝΔ κ. Αχμετσίκ Ριτβάν συγκεντρώθηκαν δεκάδες κτηνοτρόφοι παρουσία του Προέδρου των κτηνοτρόφων Ξάνθης κ. Σάκη Λουκμακιά και του Οικονομολόγου κ. Κώστα Τριανταφυλλίδη.

Σκοπός του νέου αγροτικού συλλόγου είναι να συνενωθούν δυνάμεις προκειμένου ενωμένοι οι κτηνοτρόφοι της ορεινής από τη μια να μειώσουν τα έξοδά τους στην αγορά πρώτης ύλης και από την άλλη να πιέσουν για καλύτερες τιμές στο γάλα.

Όπως φάνηκε οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές και οι συμβουλές του οικονομολόγου κ. Κώστα Τριανταφυλλίδη (που παραβρέθηκε στην συνάντηση με την ιδιότητά του αυτή και όχι με την ιδιότητα του υποψήφιου Βουλευτή της ΝΔ) για την λειτουργία του συνεταιρισμού πιάνουν τόπο… (Νεότερα τις επόμενες μέρες).

triantaf4 triantaf2 triantaf3

Σχετικά Άρθρα