Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Θαλάσσια σπορ και παιδί: Όλα όσα πρέπει να προσέξεις

Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε πια κι επίσημα στο καλοκαίρι. Ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά κι όσες βρίσκεστε κοντά σε θάλασσα ήδη έχετε κάνει τα πρώτα μπάνια. Τόσο εσείς όσο και το παιδί σας. Αν πηγαίνετε σε οργανωμένη παραλία θα έχετε  ήδη ότι έχει μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια σπορ. Τα παιδιά μόλις τα δουν θέλουν να τα κάνουν. Εμείς όμως για να σας προφυλάξουμε από τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν, απευθυνθήκαμε σε ειδικούς για να μας πουν τι πρέπει να προσέχουμε για την αποφυγή ατυχημάτων.

 

  • Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα θαλάσσια σπορ, ενδείκνυνται στις ηλικίες άνω των 8-9 ετών. Σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το παιδί να κάνει αν είναι μικρότερο. Κι αυτό βέβαια εξαρτάται και από το θαλάσσιο σπορ που επιθυμεί να κάνει το παιδί.
  • Το windsurfing είναι ίσως το πιο δημοφιλές θαλάσσιο σπορ. Αυτό βέβαια γίνεται μόνο με την εκμάθηση δασκάλου, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί να στοιχίσει ακόμη και την ίδια του τη ζωή.
  • Θαλάσσιο σκι. Το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Πρέπει να πιστοποιήσετε ότι ο δάσκαλος είναι πολύ καλός και προσεχτικός και μετά να αφήσετε το παιδί να μάθει.
  • Τώρα, όσον αφορά στη «μπανάνα», καλό θα ήταν το παιδί να είναι πιο μεγάλο σε ηλικία. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος στον οποίο γίνονται αυτά τα θαλάσσια σπορ. Ως γονείς θα πρέπει να προσέχετε να είναι οργανωμένος, να έχει τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και να τηρούνται σωστά οι κανόνες.

Σχετικά Άρθρα