slider Τελευταία Νέα

Θάσος: Παραβιάση την Κυριακή από Τουρκικά αλιευτικά σκάφη – Άμεση επέμβαση του Λιμενικού

 

Ανησυχία έχει προκαλέσει στο Λιμενικό της Θάσου η αύξηση της κινητικότητας τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Θρακικό Πέλαγος.

Ανησυχία και αγανάκτηση επικρατεί στους κόλπους των ντόπιων ψαράδων, εξαιτίας της έντονης κινητικότητας που εμφανίζεται στο Θρακικό Πέλαγος από τουρκικά αλιευτικά σκάφη γρι-γρι.

«Πηγαίνουν όλο και πιο δυτικά. Είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στον Θερμαϊκό», σχολιάζουν ειρωνικά οι Έλληνες αλιείς, για να επισημάνουν ότι σε όλο το Θρακικό Πέλαγος δραστηριοποιούνται περισσότερα από 100 σκάφη, ενώ τα ελληνικά σκάφη από την Αλεξανδρούπολη ως την Καβάλα είναι μόλις 30.

Σημειώνεται πως οι Τούρκοι αλιείς συνηθίζουν να κινούνται στο όριο των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές (πάνω από αυτό θεωρούνται διεθνή ύδατα), αλλά πολλές νύχτες, όπως καταγγέλλουν οι Έλληνες ψαράδες, το παραβιάζουν.

Το ίδιο συνέβη και την Κυριακί το βράδυ (29.01.2018) καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του inkomotini.news, 5-10 τουρκικά γρι-γρι έχουν εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα με το Λιμενικό Καβάλας να είναι στο πόδι.

Σχετικά Άρθρα