Κοινωνία Τελευταία Νέα

Η ΣΕΚΕ Α.Ε. είναι πλέον ο μοναδικός μοχλός ανάπτυξης και απασχόλησης στην Ξάνθη. Ανθεί όμως το παράνομο εμπόριο τσιγάρων και αυτό είναι μια πληγή που πρέπει να κλείσει άμεσα…

seke

Η ΣΕΚΕ Α.Ε. είναι η μοναδική πλέον, μεγάλη υγιής επιχείρηση που παρέμεινε στην Ξάνθη μεταφέροντας μάλιστα μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Παναγιώτη Ταρενίδη και του Γενικού της Διευθυντή Αλέξανδρου Κοντού την παραγωγική τους διαδικασία από άλλες περιοχές (Θεσσαλονίκη) στην Ξάνθη ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί κερδοφόρα

Η Συνεταιριστική Εταιρεία Καπνοπαραγωγών Ελλάδας ΣΕΚΕ Α.Ε. από το 1947 και μέχρι σήμερα αγοράζει, επεξεργάζεται και εμπορεύεται το πολύτιμο αυτό αγροτικό προϊόν με το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη η ιστορία της Ξάνθης και πολλών ακόμη περιοχών της χώρας μας, τον καπνό.

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα κρούσματα διακίνησης μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων υπενθυμίζουμε την εισήγηση του Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΕ Α.Ε. Αλέξανδρου Κοντού την οποία κατέθεσε μεταξύ άλλων σε πρόσφατο συνέδριο σχετικά με τον καπνό.

Επεσήμανε ο κ. Κοντός (ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία και μάλιστα πρώτος στο ψηφοδέλτιο της Ξάνθης) τις τέσσερις κύριες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης εμπορίας καπνού, προτάσεις που ευελπιστούμε να γίνουν πράξη με την νέα κυβέρνηση ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της καπνοβιομηχανίας που δίνει εργασία σε εκατοντάδες οικογένειες στον νομό Ξάνθης.

Ειδικότερα ο κ. Κοντός πρότεινε τα εξής:

  1. Τη συγκρότηση ειδικού συντονιστικού οργάνου, αποτελούμενο από στελέχη όλων των εμπλεκόμενων ελεγκτικών και διωκτικών Αρχών που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος (Αστυνομία, Λιμενικό, ΣΔΟΕ, Τελωνειακές υπηρεσίες κλπ). Αποκλειστική αρμοδιότητα του οργάνου θα είναι η σε πανελλαδικό επίπεδο έρευνα και αποτελεσματική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων που διακινούν τα παράνομα καπνικά προϊόντα στη χώρα.
  2. Μείωση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων. Οι αυξήσεις που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια απεδείχθη ότι είχαν ως αποτέλεσμα σημαντικές απώλειες στα έσοδα του κράτους.
  3. Αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται για τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης των παράνομων καπνικών προϊόντων.
  4. Ενεργοποίηση των καπνοπαραγωγών, αλλά και των καταναλωτών στην κοινή προσπάθεια των Αρχών της πολιτείας και της καπνοβιομηχανίας που στόχο έχει την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου.

Σχετικά Άρθρα