sliderΤελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Η Ορεστιάδα έστειλε το μήνυμα παντού. «Σκέψου να είναι το δικό σου παιδί» (Φωτό)

Με ειρηνικό τρόπο, συγκίνηση, αποφασιστικότητα και χωρίς να επιτρέψουν στον οποιονδήποτε να εκμεταλλευτεί ή να “καπελώσει” το συλλαλητήριο, οι χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν χθες Κυριακή στην πλατεία της Ορεστιάδας, έστειλαν το μήνυμα της συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Στη μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσαν 102 πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και απαγορεύτηκε η συμμετοχή οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος ή ανθρώπων που είχαν πολιτική χροιά, μίλησαν μόνο κάποιοι απ’ τους εκπροσώπους των συλλόγων που ξεκίνησαν όλη αυτή την αθόρμηση κινητοποίηση. Η οποία μπορεί να είχε οργανωτικές ατέλειες ή θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη κινητοποίηση, αλλά βασίστηκε μόνο στην ανταπόκριση όσων έχουν αγωνία για την τύχη του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Ορεστιαδίτη λοχία Δημήτρη Κούκλατζη και όσων ανησυχούν βλέποντας την κλιμακούμενη προκλητικότητα της Τουρκίας, εκείνων που δεν ανέχονται δυο Έλληνες στρατιωτικοί να κρατούνται αιχμάλωτοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Το σύνθημα του κόσμου ήταν το «σκέψου να είναι το δικό σου παιδί». Όλοι με μια φωνή, ως γονείς και Έλληνες πολίτες, ζήτησαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στον Έβρο να επιστρέψουν άμεσα στα σπίτια τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον εθνικό ύμνο που έψαλαν όλοι μαζί και φυσικά διαψεύσθηκαν όσοι εξέφραζαν φόβους για εντάσεις ή πολύ περισσότερο υβριστικά συνθήματα ή ακόμα και δημιουργία επεισοδίων.

Πηγή: evros-news

Σχετικά Άρθρα