Πολιτισμός

Η Ξάνθη τίμησε τον πολίτη Μάνο Χατζιδάκι (φωτογραφίες)

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης αισθάνεται βαθύτατη την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους/ όσες συνέδραμαν με οποιοδήποτε τρόπο για την πραγματοποίηση της Ημερίδας για τον “Πολίτη Μάνο Χατζιδάκι” σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, υπό την αιγίδα του Δ.Π. Θ., την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο στο Π των Καπναποθηκών. Η Ξάνθη τίμησε τον “άλλο” Μάνο Χατζιδάκι, τον Ξανθιώτη Οικουμενικό Δημιουργό, στη δίωρης διάρκειας πανδαισία λόγου, ήχων και εικόνων που χώρεσαν όλες οι πλευρές του χατζιδακικού κόσμου.

Ευχαριστούμε τον Πρύτανη Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κ. Αθανάσιο Καραμπίνη, που κήρυξε την έναρξη της Ημερίδας και  αναφέρθηκε στην επικαιρότητα της σκέψης του Μάνου, ιδιαίτερα με τις απόψεις του για το Φασισμό.

Ευχαριστούμε τον π. Σωφρόνιο, που παρακολούθησε την Ημερίδα ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη,  τον  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο του Δημοτικού Ραδιοφώνου κ.Μιχάλη Λομβαρδέα που χαιρέτησε εκπροσωπώντας και το Δήμαρχο,  τον  κ. Σταύρο Κοκκινίδη που χαιρέτησε εκ μέρους των εθελοντών που οργανώνουν τις εκδηλώσεις των Μουσικών Σχολείων για το Μάνο Χατζιδάκι, τον κ. Γιώργο Κωτούλα που χαιρέτησε εκμέρους του Δικτύου και  διάβασε ένα ποίημά του για το Μάνο.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη συντονίστρια της διαδικασίας ποιήτρια κυρία Ελένη Δημητριάδου Εφραιμίδου, η οποία χαιρέτησε εκμέρους και του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Εκφράζουμε ευχαριστίες στους εισηγητές κ Θωμά Βουγιουκλή, κα Αναστασία Κελίδου, κ. Νίκο Σεργκενίλδη και κ. Θανάση Μουσόπουλο, τους αναγνώστες  κ. Γιάννη Στεφανίδης και κα Δήμητρα Κατάκη, τον κ. Γιώργο Μιχαλισλή τραγουδιστή του Μάνου που έστειλε από το Λονδίνο ηχογραφημένο μήνυμα και τον κ. Γιώργο Κολλάρο Καθηγητή Πανεπιστημίου για τη  σύντομη παρέμβαση του.

Στην παρέα μας  είχαμε εκλεκτές μουσικές παρουσίες, τις φλογέρες από το συγκρότημα ΦΛΟΓΕΡΟΙ ΦΛΟΓΕΡΙΣΤΕΣ του  γ΄ γυμν. Ξάνθης  με τη δνση κ. Φώτη Κοντού. Πήραν μέρος:  Αρχοντάκης Επ., Κεχαγιόγλου Γ., Λάμπρογλου Μ., Μαρσίδης Στ., Μαυροπούλου δ., Μπατσάκης Δ., Παπαδοπούλου Ειρ.,Τσατλίδου Ελ., Φρέντζου Θ., Φυτελή Χρ.Ευχαριστούμε τα παιδιά, το μουσικό και τη διευθύντρια του Γ΄ Γυμνασίου κα Βίκυ Παπανάστου.

Η βραδιά έκλεισε με τις ξανθιώτισσες Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή που απέδωσαν με το μοναδικό τους τρόπο που μόνο αυτές γνωρίζουν τρία τραγούδια του Μάνου συνοδεία πιάνου και κιθάρας και καταγοήτευσαν το πολυπληθές κοινό. Τα ευχαριστήρια λόγια είναι λίγα για την παρουσία στην Ημερίδα της Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή, που είναι οι μουσικές πρέσβειρες της Ξάνθης σε όλη την υφήλιο.

serkenlidhs DSCN0660 DSCN0683 DSCN0684 DSCN0687 DSCN0689 DSCN0694 DSCN0699 DSCN0717 DSCN0721 DSCN0743 kokkinidis kombardeas moysiko sxoleio moysopoylos moysopoylos2

Ευχαριστούμε τους  χορηγούς της εκδήλωσης:  τις εκδόσεις Σπανίδη, το εκδοτικό Τελεία και Παύλα και το Δημοτικό Ραδιόφωνο – Όμορφη Πόλη. Στο τεχνικό μέρος βοήθησαν οι κ Τηλέμαχος Αρναούτογλου, Σοφία Δαληκριάδου, Νίκος Σεργκενλίδης και Αντ. Βαρβατσούλιας, τους οποίους ευχαριστούμε. Κατά γενική ομολογία ήταν από κάθε άποψη μια πλήρης εκδήλωση, για την οποία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όσους/όσες την παρακολούθησαν καθώς και όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ενημέρωσης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έντυπης, ερτζιανής και ηλεκτρονικής που πρόβαλαν και στήριξαν την Ημερίδα γιατον Πολίτη Μάνο Χατζιδάκι.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους και όλες Χαρούμενη Πασχαλιά. Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης σας περιμένει στη Λεωφόρο της Δημιουργίας, στο Μονοπάτι της Ζωής.

Θανάσης Μουσόπουλος

Συντονιστής Δικτύου Λόγου και Πράξης

Σχετικά Άρθρα