slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Η Ξάνθη κοιμάται όρθια: Σχέδιο μάρκετινγκ 200.000 ευρώ για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Καβάλας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, δύο έργα που αφορούν στην αποκατάσταση κτιρίων δίπλα στο Παλαιό Υδραγωγείο της Καβάλας και στη διαμόρφωση στρατηγικής μάρκετινγκ για την πόλη, συνολικού προϋπολογισμού 997.993 ευρώ, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Το πρώτο έργο, προϋπολογισμού 792.993 ευρώ, προβλέπει την αποκατάσταση δύο κτιρίων, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Πολιτισμού, που βρίσκονται στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 2, σε οικόπεδο στην εξωτερική πλευρά της οχύρωσης της κάτω πόλης, δίπλα στο Παλαιό Υδραγωγείο.

Τα δύο κτίρια θα αποκατασταθούν, θα εξοπλιστούν και θα αλλάξουν χρήση. Το ένα θα λειτουργήσει ως χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αναψυχής του Δήμου Καβάλας και το άλλο ως Ανοικτό Κέντρο Συντήρησης Αρχαιοτήτων μαρμάρου, ψηφιδωτού, εικόνας και κεραμικής της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Παράλληλα, ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου θα εξοπλιστεί και θα λειτουργήσει ως υπαίθριος κινηματογράφος, μουσική σκηνή, χώρος θεατρικών παραστάσεων και εκθέσεων από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Το δεύτερο έργο, προϋπολογισμού 205.000 ευρώ, στοχεύει στη διαμόρφωση και προώθηση μιας σύγχρονης ταυτότητας για την πόλη της Καβάλας. Πιο συγκεκριμένα, το έργο προβλέπει τη δημιουργία ενός σχεδίου μάρκετινγκ για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Καβάλας, τη διαμόρφωση ενός Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας με συγκεκριμένες προδιαγραφές και κριτήρια για τους επιχειρηματίες στον τομέα των υπηρεσιών και τέλος τη δημιουργία ενός σχεδίου branding για την πόλη.

Τα δύο έργα περιλαμβάνονται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας, η οποία έχει εγκριθεί για χρηματοδότηση με το ποσό των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Σχετικά Άρθρα