slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Η Λαϊκή Αντίσταση καταγγέλλει την αστυνομία της Ξάνθης για το κλίμα αστυνομοκρατίας στην πόλη μας

Καταγγέλουμε στους εργαζόμενους και τη νεολαία, την προκλητική στάση της αστυνομίας ανήμερα της απεργίας της 14ης Νοέμβρη. Στάση που δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας σε μια μέρα που οι εργαζόμενοι διεκδικούν αγωνιστικά τα δικαιώματά τους, απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία Ελευθερίας καλούσαν η Λαϊκή Αντίσταση-Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία και η πολιτική συλλογικότητα Πέλοτο, απ’ όπου με πορεία κινήθηκαν προς τη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ και του Διδασκαλικού Συλλόγου στην κεντρική πλατεία. Εκεί συνάντησαν αστυνομικό κλοιό που προσπάθησε να εμποδίσει την «είσοδο» στην κεντρική πλατεία, γιατί «έτσι είχαν εντολή». Με αποφασιστικότητα τα μπλοκ απαίτησαν να περάσουν και να συνενωθούν με τους υπόλοιπους φορείς και συλλογικότητες που καλούσαν στην απεργία, κάτι το οποίο εν τέλει κατάφεραν. Παρόλα αυτά, οι προκλήσεις συνεχίστηκαν, με αστυνομικές μηχανές να είναι παραταγμένες κατά μέτωπο και σε απόσταση λίγων μέτρων από την απεργιακή συγκέντρωση, ενώ τα κράνη και οι ασπίδες άρχισαν και αυτά να κάνουν την εμφάνισή τους. Με συνθήματα καταγγελίας της τρομοκρατίας, και απαίτηση αποχώρησης της αστυνομίας από το χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε διαδήλωση στους δρόμους της πόλης, χωρίς τελικά την παρουσία της αστυνομίας.

Για μας είναι ξεκάθαρο, ότι την πολιτική ευθύνη για τέτοιου είδους περιστατικά τη φέρει ακέραια η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι επίσης φανερό ότι εντάσσεται σε μια πανελλαδικά οργανωμένη προσπάθεια για τη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας ενόψει και των κινητοποιήσεων για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου. Παράλληλα η συγκεκριμένη αστυνομική ενέργεια είχε ξεκάθαρη και εμφανή πολιτική στόχευση, που ξεφεύγει από τις «πρωτοβουλίες» των κατασταλτικών οργάνων, τα οποία άλλωστε δήλωσαν, ότι ενεργούσαν «κατόπιν σχετικών εντολών».

Ποιος άραγε έδωσε τέτοια εντολή, παρεμπόδισης ουσιαστικά κάποιων πολιτικών χώρων, από το να παρέμβουν οργανωμένα σε μια απεργιακή συγκέντρωση; Ποιος και τι φοβάται από την παρέμβαση εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, που χωρίς ενδοιασμούς καταγγέλουν την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση, ακολουθώντας τις επιταγές των ξένων και ντόπιων αφεντικών της;

Η καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους προκλήσεις, είναι η περαιτέρω μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων που έχουμε μπροστά μας το επόμενο διάστημα. Με εστίες αντίστασης παντού όπου ζει, δουλεύει και σπουδάζει ο λαός και η νεολαία. Έχοντας καθαρό ότι όσο αφήνουμε αναπάντητα τέτοιου είδους περιστατικά (καθόλου μεμονωμένα), τόσο θα παγιώνεται η αντίληψη ότι τίποτα δεν αλλάζει. Τόσο θα εμπεδώνεται το κλίμα τρομοκρατίας, έκφραση της πολιτικής της φασιστικοποίησης και της συνολικής αντιδραστικής στροφής των πολιτικών εξελίξεων, που πάνε χέρι-χέρι με την επίθεση στα εργασιακά, κοινωνικά και μορφωτικά μας δικαιώματα.

Να δώσουμε αγωνιστικό παρόν στην αντιμπεριαλιστική-αντιφασιστική διαδήλωση για την 45η επέτειο από τη μεγαλειώδη εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοέμβρη. 6:οο μ.μ. στα ΠΡΟΚΑΤ. Να δυναμώσουμε την κατεύθυνση της Αντίστασης και της Διεκδίκησης, ενάντια στην κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ, ενάντια στην πολιτική που μας θέλει δούλους και σκυφτούς, ενάντια στην πολιτική που μας θέλει κρέας στα κανόνια των πολέμων τους.

  • Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
  • Αυτοί που τώρα τρομοκρατούν, με του λαού την πάλη θα λογαριαστούν!

Σχετικά Άρθρα