Κόμματα Τελευταία Νέα

ΠΑΙΔΙΑ: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέδειξε ότι είναι πιο εύκολο να γκρεμίζεις από το να χτίζεις

Πριν από 25 χρόνια, το 1991,  ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης,  ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, κήρυξε την πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας απέναντι σε όλους τους πολίτες της Θράκης ανεξαρτήτως θρησκείας. Σήμερα, εξακολουθεί να μας εκφράζει απολύτως η φράση με την οποία ξεκινά το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων για την ανάπτυξη της Θράκης: «Είναι για μας απαραβίαστες Αρχές ο σεβασμός στην προσωπικότητα και την ελευθερία του ατόμου, η θρησκευτική, γλωσσική, κοινωνική και πολιτιστική του ελευθερία, η απρόσκοπτη έκφραση των ηθών και των εθίμων του».

Χρειάστηκαν λίγοι μήνες για να αποδείξει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι είναι πιο εύκολο να γκρεμίζεις από το να χτίζεις.  Αντί να κοιτάει  μπροστά, κοιτάει πίσω. Αναμοχλεύει τις πιο σκοτεινές πρακτικές άλλων εποχών, όταν η Παιδεία ήταν πεδίο ιδεολογικής σύγκρουσης και μικροκομματικής γυμναστικής. Η σημερινή Κυβέρνηση της μετριότητας, της ημιμάθειας και της ευνοιοκρατίας με κάθε ευκαιρία εκδικείται την Ελλάδα της γνώσης. Γι’ αυτό υπονομεύει τελικά τη δημόσια Παιδεία, το δημόσιο σχολείο,  το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Οι κυβερνητικοί εταίροι, προσπαθώντας να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία, για πολλοστή φορά αδιαφορούν για το συμφέρον των πολιτών της Θράκης, και αντιμάχονται μεταξύ τους για τον τρόπο και τις λεπτομέρειες εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος προσχολικής εκπαίδευσης σε νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε αμιγώς μειονοτικούς οικισμούς της Θράκης, τα οποία οφείλουν άμεσα να μας διευκρινίσουν. Η Παιδεία πρέπει να είναι πεδίο εθνικής συνεννόησης. Το  μέλλον των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι αντικείμενο μικροκομματικών αντεγκλήσεων. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα για την Παιδεία. Όχι με ψέματα και ιδεοληψίες, αλλά με αλήθεια και ρεαλισμό.

Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης

Ο Πρόεδρος                                   Ο  Γραμματέας

Κιατίπης Νικόλαος                   Πατεράκης Μιχαήλ

Σχετικά Άρθρα