slider Τελευταία Νέα

Η Καριόκα της Ξάνθης ολυμπιακό γλυκό στο Τόκιο το 2020;;; | live video+ φωτογραφίες

Ρεπορτάζ Μαίρη Δαληκριάδου

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόταση έγινε σήμερα το πρωί από το επιμελητήριο Ξάνθης με πρωτοβουλία του επαγγελματία ζαχαροπλάστη και σεφ Στέλιου Αρσενίου ώστε το γλυκό της Ξάνθης το παραδοσιακό γλυκό Καριόκα να γίνει το επίσημο γλυκό στους ολυμπιακούς αγώνες της Ιαπωνίας στο Τόκιο το 2020…

Η συγκεκριμένη πρόταση κατατέθηκε στον Γιαπωνέζο πρέσβη στην Αθήνα Γιασουχίρο Σιμίζου ο όποιος ανακηρύχθηκε επίσης και επίτιμος πρόεδρος του επιμελητηρίου Ξάνθης.

Ο πρέσβης είναι προσκεκλημένος της ΣΕΚΕ ΑΕ και του γενικού διευθυντή της πρώην υπουργού Αλέκου Κοντού και του προέδρου της Παναγιώτη Ταρενίδη και θα περιοδεύσει στην περιοχή της Ξάνθης σήμερα και αύριο.

Η πρόταση ώστε η Καριόκα να είναι το επίσημο γλυκό των ολυμπιακών αγώνων της Ιαπωνίας καλλιεργήθηκε τον τελευταίο καιρό από το επιμελητήριο και τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες και παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί παρουσία δεκάδων άλλων επιχειρηματιών στον κύριο πρέσβη.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρόταση στην οργανωτική επιτροπή.

Ελπίζουμε να τύχει της προσοχής της οργανωτικής επιτροπής διότι αυτό θα είναι μία τεράστια επιτυχία για το νομό της Ξάνθης και όχι μόνο για τους ζαχαροπλάστες περιοχής αλλά για όλη την επιχειρηματικότητα της Ξάνθης μας.

Επίσης συγχαρητήρια θα πρέπει να δώσουμε και στον τ.υπουργό Αλέκο Κοντό όποιος με πρωτοβουλία του έφερε τον Ιάπωνα πρέσβη στην περιοχή για να γνωρίσει και την επιχειρηματική δράση της ΣΕΚΕ και της ΣΕΚΑΠ με τον καπνό αλλά και τις άλλες ομορφιές του τόπου μας και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες οι οποίες υπάρχουν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Δείτε παρακάτω και το live video το οποίο μεταδώσαμε όπου καλύψαμε ζωντανά την επίσκεψη του ιάπωνα πρέσβη στο εργαστήριο του Στέλιου Αρσενίου “το κάτι άλλο”. Εκεί ο ιάπωνας πρέσβης είδε από κοντά την διαδικασία παραγωγής και συσκευασίας της Ξανθιώτικης καριόκας:

 

Δείτε φωτογραφίες:

   

  

 

Σχετικά Άρθρα