slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Η θέση του ΚΚΕ Ξάνθης για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για το Μεταναστευτικό

Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής για το Μεταναστευτικό αποδεικνύουν ότι όλοι τους, ανεξάρτητα από αποχρώσεις, συμφωνούν στην αύξηση των μηχανισμών καταστολής στα σύνορα, στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών, στη δημιουργία χωρών – “αποθηκών”, είτε μέσα είτε έξω από την ΕΕ.

Οι θέσεις του Αλ. Τσίπρα για δημιουργία “ισχυρής” Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής – Ακτοφυλακής και κατά των λεγόμενων “δευτερογενών ροών”, δηλαδή των μετακινήσεων από την πρώτη χώρα υποδοχής στη χώρα πραγματικού προορισμού, που είναι και η πεμπτουσία του απαράδεκτου Κανονισμού του Δουβλίνου και που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζει στο ακέραιο τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.

Η κυβέρνηση ταυτίζεται στην πράξη με τις θέσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων.

Η μόνη λύση ανακούφισης του προβλήματος βρίσκεται σε σύγκρουση με τις αποφάσεις και τους Κανονισμούς της ΕΕ, στην πάλη ενάντια στο σύστημα που προκαλεί τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα