slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Η απίστευτη ιστορία γιατρού που παρολίγο να κατηγορηθεί για… ραδιοπειρατεία!

Διάβασα στο kavalapost τον τρόπο που ένα gadget αξίας μόλις 6 ευρώ έβαλε σε «περιπέτειες» έναν ανυποψίαστο γιατρό και τον «έμπλεξε» με το… Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης!

Σας μεταφέρω την ιστορία

Το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου 2018, ιδιώτης ιατρός της Καβάλας δέχθηκε στο ιατρείο του στο κέντρο της πόλης την επίσκεψη δύο ανδρών, τεχνικών, στελεχών της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), της Αρχής που είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για τον έλεγχο των ραδιοσυχνοτήτων.

Άναυδος, ο γιατρός τούς άκουσε να του λένε πως έχουν ένταλμα να ερευνήσουν καταγγελία που έγινε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) για έναν… «πειρατή» που εκπέμπει -παράνομα, εννοείται- από τη συχνότητα 87.5 στην μπάντα των FM. Αρχικά, ο ανυποψίαστος συμπολίτης μας νόμιζε ότι κάποιος του κάνει… πλάκα, ωστόσο οι κύριοι που είχε μπροστά του δεν… αστειεύονταν! Αφού του έδειξαν τα απαραίτητα χαρτιά, του είπαν ότι μετά από μέτρηση που διενέργησαν στην περιοχή, εντόπισαν το «πειρατικό» σήμα να εκπέμπεται από το… ιατρείο του!

Τότε, ο Καβαλιώτης γιατρός θυμήθηκε ότι προ καιρού είχε αγοράσει από γνωστό ηλεκτρονικό κατάστημα την εικονιζόμενη συσκευή, με σκοπό να μπορεί να «παίζει» τη μουσική της αρεσκείας του σε όλο το ιατρείο χωρίς καλωδιώσεις. Πρόκειται για έναν FM Transmitter ο οποίος πωλείται σχεδόν σε όλα τα καταστήματα που διαθέτουν gadgets τεχνολογίας. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, κοστίζει μόλις 5,99 ευρώ!

Πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο μηχάνημα; «Κουμπώνει» επάνω σε μία συσκευή ήχου (CD Player, ραδιόφωνο, κινητό, tablet ή άλλη «πηγή») και, καταλαμβάνοντας μία «άδεια» συχνότητα από την μπάντα των FM, μεταδίδει το σήμα σε έναν πολύ περιορισμένο χώρο, ο οποίος μπορεί να είναι από την καμπίνα ενός αυτοκινήτου μέχρι ένα ή δύο δωμάτια ενός σπιτιού. Το πολύ.

Τώρα, το πώς έφτασε ο συγκεκριμένος δέκτης (transmitter) να ξεπεράσει με την εμβέλειά του το ιατρείο του συμπολίτη μας, να «περάσει» προς τα έξω και, μάλιστα, να γίνει ανιχνεύσιμο από μακριά αλλά και «αντικείμενο» καταγγελίας στο… Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, είναι κάτι που παραξένεψε ακόμη και τους τεχνικούς της ΕΕΤΤ οι οποίοι δεν… πίστευαν στα μάτια τους, αφού πίστευαν ότι ερχόμενοι για τον έλεγχο στην Καβάλα (εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη) θα έρθουν αντιμέτωποι με κάποιον ραδιο-ερασιτέχνη, κανονικό «πειρατή» δηλαδή, ο οποίος προφανώς και θα «εμποδίζει» νομίμως λειτουργούντες ραδιοσταθμούς της περιοχής!

Μετά τις απαραίτητες συστάσεις, ο γιατρός εννοείται ότι «απέσυρε» το συγκεκριμένο μηχάνημα από το ιατρείο του και η «ιστορία» της… «ραδιοπειρατείας» τελείωσε κάπου εκεί!

Σχετικά Άρθρα