Ατζέντα Τελευταία Νέα

Ζωές προσφύγων στη πόλη Προβολές- συζήτηση & πάρτυ σήμερα το βράδυ

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 και ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης- στην αυλή με τα χαμάμ.

 Refugees-film NineLeven-Cover

Η Φιλοπρόοδη Ένωση  Ξάνθης & η Μ.Κ.Ο. Συμβίωση, σας προσκαλούν στην παρουσίαση των ντοκιμαντέρ, «Ζωές προσφύγων στη πόλη»  & «Τα όνειρα της δημοκρατίας». Καλεσμένοι στο πάνελ είναι οι σκηνοθέτες των ντοκιμαντέρ, οι συνεργάτες της Μ.Κ.Ο. Συμβίωση, καθώς και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, η κα Tanja Muller. Την συζήτηση σχετικά με τις ζωές των προσφύγων στην πόλη, συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Σαμή Καραμπουγιούκογλου και Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Στη συνέχεια οι παραγωγοί του Ράδιο Ξάνθη μας συντροφεύουν μουσικά μ’ ένα πάρτυ. «Η Ευρώπη συναντά την ανατολή με ηλεκτρονική μουσική». Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της εκπομπής NiNeLeVeN κλείνουν την φετινή σεζόν με ένα πάρτυ ηλεκτρονικής μουσικής,  στην αυλή με τα χαμάμ και ώρα 22:00.

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά με τα ντοκιμαντέρ

«Ζωές προσφύγων στη πόλη» σε σκηνοθεσία  των Μορτέζα Τζαφαρί, Λιούμπισα Βρέντσεβ – Refugee Lifelines

Πρόσφυγες από διαφορετικές γωνιές της γης φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, όπου πλέκουν τις ζωές και τους κάβους σωτηρίας τους, πάνε σχολείο, αγαπάνε, εργάζονται, ονειρεύονται, απογοητεύονται, παντρεύονται, δημιουργούν, σε μια συνεχή διαπραγμάτευση με την πόλη. Όσα επαγγέλλονται και προστάζουν οι θεσμοί, οι νόμοι, το κράτος, οι διακρατικές συμφωνίες, τα περίφημα «χαρτιά», προσδιορίζουν αλλά και διαμορφώνονται από τις σχέσεις τους με τους ντόπιους, την κοινωνία υποδοχής, τους πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και της Ευρώπης. Διαδρομές στο άγνωστο.

Σκηνοθεσία: Μορτέζα Τζαφαρί, Λιούμπισα Βρέντσεβ – Έρευνα-Σενάριο: Δέσποινα Συρρή- Μοντάζ: Μορτέζα Τζαφαρί, Λιούμπισα Βρέντσεβ- Παραγωγός: Symβiosis- Τύπος: HDCam Έγχρωμο-Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα- Διάρκεια: 22- Έτος Παραγωγής: 2014- Παγκόσμια εκμετάλλευση: Symβiosis, [email protected].

«Τα όνειρα της δημοκρατίας» σε σκηνοθεσία  των Μορτέζα Τζαφαρί- Dreaming of Democracy.

Ένα απελπισμένο ταξίδι στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Επτά Ιρανοί, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, φεύγουν από την πατρίδα τους και ξεκινούν ένα ταξίδι ζωής. Η Ευρώπη μπορεί να τους παράσχει μια διαφορετική ζωή, και ανθρώπινα δικαιώματα. Υποχρεωτική στάση καθ’ οδόν: η Ελλάδα. Εκεί γνωρίζονται, φυλακίζονται και συνειδητοποιούν ότι η «δημοκρατία» δεν είναι αυτό που φαντάζονταν. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να φύγουν από τη χώρα, ζώντας παράλληλα στο έπακρο κάθε στιγμή που περνούν εκεί. Προς το παρόν, η Θεσσαλονίκη είναι η καινούργια τους πατρίδα. Κι έτσι, προσπαθούν να γίνουν ένα με την πόλη, να βιώσουν την «ελληνική δημοκρατία».

Σκηνοθεσία: Μορτέζα Τζαφαρί – Σενάριο: Μορτέζα Τζαφαρί –  Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μορτέζα Τζαφαρί –  Μοντάζ- Μουσική- Ήχος: Μιχάλης Αριστείδου- Παραγωγός: Μορτέζα Τζαφαρί- Τύπος:  HDCam Έγχρωμο- Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα – Διάρκεια: 25- Έτος Παραγωγής: 2013- Παγκόσμια εκμετάλλευση: Μορτέζα Τζαφαρί, Greece [email protected]

NiNeLeVeN

Τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τυχαίο…ή μήπως είναι;  Οι “NiNeLeVeN” σαν ιδέα ήταν ένα όνειρο που μας συνόδευε από τα φοιτητικά μας χρόνια. Με τη βοήθεια του πολιτιστικού ραδιοφώνου της όμορφης πόλης μας, της Ξάνθης το όνειρο μας έγινε πραγματικότητα.  Το όνομα ακούγεται κοινότυπο…αλλά δεν είναι όμως τυχαίο.   9/11 ημερομηνία που μας δόθηκε το “πράσινο” φως να περάσουμε μέσα στο χώρο ενός παραδοσιακού καθαρά χαρακτήρα ραδιοφώνου, τις μελωδίες της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.  To μόνο κενό χρονικό διάστημα για να δώσουμε “σάρκα και οστά” στο όνειρο μας…21:00-23:00 της Παρασκευής. Η στιγμή που έπρεπε να απαντήσουμε άμεσα για τον τίτλο της εκπομπής 21:00 και κάτι δευτερόλεπτα…

Έτσι κάθε Παρασκευή 9.00-11.00 το βράδυ οι ” ΝiNeLeVeΝ” , ο Θοδωρής Ψαράς (9) και ο Κωστής Μπαρουκτσής (11) ανεβάζουν τους ρυθμούς του Ραδιοφώνου με Ηλεκτρονική Χορευτική Μουσική (EDM).

Σχετικά Άρθρα