Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Ζαλισμένοι οι Δήμαρχοι της Ξάνθης. Ο Τσίπρας τους παίρνει από το ταμείο όλα τα ρευστά. Καταγγέλλει ο Γ. Παυλίδης

paylidis-kali

Στη Τράπεζα της Ελλάδος μεταφέρονται υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών ΟΤΑ που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15ήμερο σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε η κυβέρνηση του Σύριζα!!!

Η απόφαση έρχεται μετά τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Δημήτρη Μάρδα ότι δεν είναι λογικό να δανείζεται το υπουργείο οικονομικών και να υπάρχουν διαθέσιμες καταθέσεις φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις τράπεζες. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου επικαλείται την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των οργανισμών ΟΤΑ στην ΤτΕ. Για την ώρα εξαιρούνται ΝΠΙΔ και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς θα μπορούν να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους, μόνο εάν οι διοικήσεις τους το επιθυμούν. Επίσης, «εξαιρούνται οι ΔΕΚΟ εισηγμένες στο Χρηματιστήριο τα ΝΠΔΔ και ΝΔΙΔ με κρατική χρηματοδότηση άνω του 50%».

Ο περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης σχολιάζοντας την πράξη νομοθετικού περιεχομένου έγραψε: «Οι ΟΤΑ έχουν διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια” (102 παρ.2 Συντ). Παραβιάζουν το Σύνταγμα όταν διατάσσουν, μεταφέρουν διαθέσιμα τους στην ΤτΕ».

praxi_nomothetikou

Σχετικά Άρθρα