Ατζέντα Τελευταία Νέα

Ευρωπαϊκό σεμινάριο για την έννοια του δημοσίου στο ξενοδοχείο Νέμεσης στην Σταυρούπολη

 nemesis tsegkelidhs

H «Συμβίωση», στο πλαίσιο του Δικτύου Σχολών Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνει στη Ξάνθη, 21-24 Αυγούστου 2014, σεμινάριο με θέμα «Οι προκλήσεις της δημοκρατίας στην Ευρώπη σήμερα: Δημοκρατική εκπροσώπηση, νομιμοποίηση, κινητοποιήσεις, κοινωνική ένταξη και η έννοια του δημόσιου».

Το σεμινάριο αποσκοπεί να διερευνήσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η δημοκρατική εκπροσώπηση και η κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σήμερα, τη σχέση της οικονομικής κρίσης με τη κρίση νομιμοποίησης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και τις προοπτικές που διανοίγουν πανευρωπαϊκά η συλλογική διεκδίκηση των δημοσίων αγαθών και η ανάδυση των κοινών.

Το σεμινάριο θα παρακολουθήσουν τριάντα στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό που προέρχονται από τον πανεπιστημιακό χώρο, τη κοινωνία των πολιτών, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, την πολιτική και τη περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση. Για τη διεξαγωγή του επελέγη η Ξάνθη και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ανθρώπους και την περιοχή. (Αρωγός της προσπάθειας σε τοπικό επίπεδο είναι η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης).

Σχετικά Άρθρα