Κόμματα Τελευταία Νέα

Ερώτηση της Χρυσής Αυγής για τις ανεξέλεγκτες σφαγές κατά την διάρκεια του Μαϊραμιού στην Ξάνθη και την Κομοτηνή

ΕΡΩΤΗΣΗ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ, Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΡΟΣ: Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. ΘΕΜΑ: Κουρμπαν Μπαϊράμ και δημόσια υγεία.

Είναι γνωστό πως η μεγαλύτερη θρησκευτική εορτή των μουσουλμάνων είναι το «Κουρμπάν Μπαϊράμ» που εόρτασαν στις 12/9/2016 οι μουσουλμάνοι πολίτες της Θράκης και όπου σύμφωνα με  το έθιμο η κάθε οικογένεια, όπως προστάζει η μουσουλμανική θρησκεία, θυσιάζει – σφάζει ένα ζώο (κουρμπάνι), ανάλογα με τις οικονομικές της δυνατότητες.

Όμως, τα τελευταία χρόνια και επανελήφθη και εφέτος, να παρατηρείται το φαινόμενο οι Ψευδομουφτείες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, να προβαίνουν σε σφαγή μεγάλου αριθμού ζώων σε αγρούς και στάνες, χωρίς κανένα παραστατικό και κτηνιατρικό έλεγχο, πετώντας τα υπολείμματα και τα εντόσθια των ζώων στα ποτάμια της περιοχής, γεγονός που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για την υγεία όλων των κατοίκων της Θράκης αλλά και εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών σε αμνοερίφια της περιοχής, όπως είναι η ευλογιά και ο μελιταίος πυρετός.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Για ποιο λόγο δεν φρόντισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου να απαιτήσουν και να επιβάλλουν κτηνιατρικό προέλεγχο των σφαζόμενων αμνοεριφίων ώστε να προστατευθεί ο πληθυσμός των περιοχών από μετάδοση ασθενειών από τις οποίες συχνά νοσούν τα αμνοερίφια ;

Αθήνα, 19/9/2016

Ο ερωτών βουλευτής Ιωάννης Λαγός

Βουλευτής Β’ Πειραιώς

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα