Κόμματα Τελευταία Νέα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για τα προβλήματα στην Αρχιτεκτονική της Ξάνθης

dpth-panepistimio1

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΚΚΕ σχετικά με το κτιριακό πρόβλημα της Αρχιτεκτονικής Σχολής Ξάνθης του Δημοκρίτειου Πανεπιστη­μίου Θράκης.

Το χρονίζον πρόβλημα της ακαταλληλότητας και επικινδυνότητας του κτιρίου της Αρχιτεκτονικής Σχολής (πλημμυρίζει, πέφτουν οι ψευδοροφές την ώρα του μαθήματος, στάζει το δώμα της σχολής κ.λπ.), ήρθε ξανά στην επιφάνεια, εξαιτίας της πλημμύρας από την κακοκαιρία που έπληξε την Ξάνθη τις τελευταίες μέρες. Συγκεκριμένα το κτίριο μετατράπηκε κυριολεκτικά σε λίμνη και βραχυκύκλωσαν οι ηλεκτρολογικές του εγκαταστάσεις. Η εικόνα εγκατάλειψης μέσα στο Ακαδημαϊκό Ίδρυμα, με την οποία ήρθαν αντιμέτωποι οι φοιτητές, απεικονίζεται με τραγικό τρόπο στα φωτορεπορτάζ που ήρθαν στη δημοσιότητα.

Ήδη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φοιτητές της σχολής, ζητώντας άμεση επίλυση του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζουν. Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τα μαθήματα της Αρχιτεκτονικής σχολής (εργαστηριακά, διπλωματικές κ.λπ.), αφού είναι σχεδιασμένο και προοριζόταν για Βιβλιοθήκη της Πολυτεχνικής στην Ξάνθη.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

Να λυθεί οριστικά το κτιριακό πρόβλημα της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με την ανέγερση νέου κτιρίου που να καλύπτει τις σύγχρονές ανάγκες των μαθημάτων της Σχολής και των φοιτητών.

Να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο με προοπτική τη χρήση του ως Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη.

Να μετεγκατασταθεί προσωρινά η Αρχιτεκτονική Σχολή σε άλλο κτίριο του Δ.Π.Θ. μέχρι την υλοποίηση των παραπάνω μέτρων.

Οι βουλευτές

Σάκης Βαρδαλής -Ελένη Γερασιμίδου

Σχετικά Άρθρα