sliderΕπιχειρήσειςΤελευταία Νέα

Επιχειρηματίας από την Αγγλία ξαναδίνει «ζωή» σε ένα από τα ιστορικότερα εστιατόριο της Ξάνθης την «Κληματαριά»!

Εντός των επόμενων ημερών ξανανοίγει στην πόλη μας ένα από τα ιστορικότερα εστιατόρια της Ξάνθης η «Κληματαριά». Το εστιατόριο που είναι κλειστό εδώ και τρία τέσσερα χρόνια περίπου γνώρισε μεγάλες δόξες στην διαδρομή του από το 1952 αφού τέσσερις Πρόεδροι της Δημοκρατίας και αρκετές προσωπικότητες της πολιτικής και της κοινωνικής ζωής της χώρας, αλλά και όλοι οι παλιοί Ξανθιώτες, φιλοξενήθηκαν στην αίθουσά του.

Το πρώτο πιάτο που παρήγγελνε κανείς ήταν τα ξακουστά τυροπιτάκια. Τραγανά και πεντανόστιμα φτιαγμένα με μυστική συνταγή. Τρεις γενιές της οικογένειας Κουτσουρίδη διατήρησαν το συγκεκριμένο εστιατόριο μέχρι το 2015 όπου και έκλεισε ο κύκλος του.

Το μενού από την πρώτη κιόλα μέρα υπήρξε αυστηρά ελληνικό, η κουζίνα του ήταν πάντα ανοιχτή στο κοινό, και οι γεύσεις του κλασικές και καθιερωμένες στην πόλη της Ξάνθης, για δεκαετίες.

Το εστιατόριο κάτω από το ρολόι της Ξάνθης ήταν ένα σύμβολο της Ξάνθης!!! Συνέδεσε την παρουσία της με την ανάπτυξη και την ιστορία της παλιάς πόλης και του κέντρου.

Την ιστορία αυτού του εστιατορίου έμαθε ένας Έλληνας του εξωτερικού με καταγωγή από την Κομοτηνή ο οποίος δραστηριοποιείται με εστιατόρια στην Αγγλία τα τελευταία 40 χρόνια. Ενδιαφέρθηκε να μάθει την κατάσταση του κτιρίου και τελικά αποφάσισε να κάνει μια επένδυση και ένα μεγάλο βήμα δίνοντας νέα πνοή στο ιστορικότερο εστιατόριο της Ξάνθης. Νοίκιασε τον χώρο τον ανακαίνισε εκ βάθρων κρατώντας όμως όλα τα παραδοσιακά του χαρακτηριστικά και σε λίγες μέρες θα ανοίξει για να υποδεχθεί όλους μας με την ίδια οικογενειακή φροντίδα και αγάπη που είχαν οι παλιοί του ιδιοκτήτες.

Το όνομα του νέου εστιατορίου είναι Tower Restaurant.

Σχετικά Άρθρα