Κοινωνία Τελευταία Νέα

Επιτυχημένη προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ Ξάνθης στην Γενισέα

neolaia KKE neolaia KKE (2) neolaia KKE (3) neolaia KKE (1)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουλίου η προφεστιβαλική εκδήλωση του Τ.Σ. Ξάνθης της ΚΝΕ στη Γενισέα. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ ξεκίνησε με ερασιτεχνικό συγκρότημα της ΚΝΕ και προβολή βίντεο για τη Χρυσή Αυγή και το φασισμό. Στη συνέχεια ακολούθησε συναυλία με τους comitato. Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Βασίλη Καταπόδη μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ. ” Το νέο βάρβαρο μνημόνιο Τσίπρα αποτελεί συνέχεια των επιλογών της αστικής τάξης της χώρας για εξασφάλιση της κερδοφορίας της, με όρο απαράβατο την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού.

Η αντίληψη ότι η Ε.Ε μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά επικίνδυνη για το λαό, ο οποίος πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από τη συνεχιζόμενη κοροϊδία από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , με την πλήρη ουσιαστική στήριξη των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ , Ποτάμι αφού καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες, πριν και μετά τις εκλογές του Γενάρη, για διαπραγμάτευση υπερ του λαού, τώρα παίζει το χαρτί του φόβου και του μονόδρομου της αποδοχής ενός ακόμα μνημονίου.

Άμεση είναι η ανάγκη, η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να γίνουν αποφασιστικοί πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Να οικοδομηθεί η μεγάλη λαϊκή συμμαχία απέναντι στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, να δυναμώσει η λαϊκή πάλη και αντίσταση που θα βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή καταιγίδα και θα ανοίξει το δρόμο της πραγματικής ρήξης με την Ε.Ε και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Μόνο η επιλογή της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, ο κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός και η ριζικά διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας και το λαό αφέντη στον τόπο του μπορούν να δώσουν ουσιαστική λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός σήμερα και να βάλουν τη χώρα σε τροχιά πραγματικής φιλολαϊκής ανάπτυξης με γνώμονα την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.”, τόνισε χαρακτηριστικά. Η βραδιά έκλεισε με λαϊκό γλέντι από τον Σταμάτη Κωττάκη.

Σχετικά Άρθρα