Μαυρομιχάλη 6 Τελευταία Νέα

Επιστολή Σπανίδη στο Κέντρο πολιτισμού για την πινακίδα της οδού Ανθυπασπιστού Μιλτιάδη Γεωργίου

anthipaspistoy miltiadh georgioy

«Ζωντανό σαράκι η άλωση, Με σώας τα φρένας, Αναφθαλίνωτη, Μεθοδική, Κυρίαρχη, αθόρυβη και αχόρταγη τρώει το περικάρπιο και τον καρπό»(Γιώργος Κωτούλας)

Αγαπητέ Πρόεδρε Του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Πασχάλη Λύρατζη

Γνωρίζω ότι είναι περίεργη και κλονισμένη η εποχή αυτή που ζούμε. Με ανοιχτή επιστολή μου στον ημερήσιο τύπο της Ξάνθης στις 3 Ιουλίου 2014 αναφέρθηκα στην τραγελαφική εικόνα της μετάλλαξης που επικρατεί στην ιστορική κεντρική πλατεία της Πόλης- Αγοράς Της Ξάνθης:

Οδός Γ. Μιλτιάδη , αντί του σωστού Οδός Ανθυπασπιστού Μιλτιάδη Γεωργίου. Κάποιοι μπέρδεψαν την παρακμή με την αναγέννηση. Σήμερα, βράδυ Σαββάτου 10 Ιανουαρίου 2015, μετά από επτά μήνες, η κατάσταση της εικόνας είναι η ίδια ακριβώς.

Στο δράμα της αφόρητης επανάληψης που συνεχίζει να προσβάλει την αισθητική και την νοημοσύνη  ελαχίστων πολιτών- οπλιτών, Απαιτώ να βάλλετε ένα οριστικό τέλος με μια πράξη ποιοτικής ενέργειας. Είναι καιρός πια, στο έπος του Πολιτισμού της καθημερινότητας, να μπει ένα Τέλος στον καιρό της βαρβαρότητας.

Περπατάμε και ποδηλατούμε ολημερίς και ολονυχτίς το σώμα της Πόλης μας, με τα πρόσωπα της να εμφανίζονται και να συνωστίζονται στις σκέψεις μας. Φορές ελάχιστες, για πολύ λίγο, βιώνουμε να ταυτίζεται το αληθεύειν με το κοινωνείν.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Σπανίδης

Εκδότης-Βιβλιοπώλης

Σχετικά Άρθρα