slider Κόμματα Τελευταία Νέα

ΕΠΑΜ Ξάνθης: Μνημείο υποκρισίας οι δηλώσεις του κ. Καμμένου για τους δύο στρατιωτικούς

Ο κ. Καμμένος, με τις δηλώσεις τους 8/8/2018 στον Real Fm για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται παράνομα από τους Τούρκους, ομολογεί την ανεπάρκεια τη δική του και της στρατιωτικής ηγεσίας να προασπίσουν έστω και στοιχειωδώς τη χώρα και το στρατιωτικό προσωπικό των Ε.Δ.

 

Χρειάστηκαν 5 ολόκληροι μήνες ομηρίας των δύο στρατιωτικών στελεχών μας, για να «ανακαλύψει» ο κ. Καμμένος ότι η σύλληψή τους δεν ήταν τυχαία αλλά προγραμματισμένη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με εντολή του Ερντογάν. «Με προσχεδιασμένο σενάριο» όπως δήλωσε, προκειμένου «να ετοιμάσουν το περιβάλλον για την ανταλλαγή με τους οχτώ».

 

Εάν αυτός είναι ο λόγος της σύλληψης και ομηρίας τους και το ανακάλυψε τώρα, είναι αποκαλυπτικό της ανικανότητας του ιδίου και της στρατιωτικής ηγεσίας. Ανικανότητας να προβλέψουν τις κινήσεις αντιμέτρων από τον κ. Ερνογάν έτσι ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να τις αποτρέψουν, με αυξημένη επαγρύπνηση στα σύνορα, με ενισχυμένες περιπολίες και με εφοδιασμό όλου του κατάλληλου εξοπλισμό των περιπόλων. Η ανεπάρκειά τους ενισχύεται από την αρχική ανακοίνωση του ΓΕΣ, που υιοθετώντας την εκδοχή των Τούρκων, έριχνε εκ προοιμίου την ευθύνη του περιστατικού στο ελληνικό περίπολο.

 

Ο κ. Καμμένος δήλωσε στην ίδια συνέντευξη, ότι η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι αντίθετη σε κάθε αρχή διεθνούς δικαίου κι ότι κρατούνται παράνομα χωρίς να τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες. Το ότι η σύλληψη και η κράτησή τους είναι παράνομες, ήταν γνωστό από την αρχή, πράγμα που καταγγείλαμε από την πρώτη μέρα. Τι εννοεί όμως ο κ. Καμμένος όταν ισχυρίζεται ότι δεν τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες; Τι είδους κατηγορίες περιμένει να αποδοθούν και υπό ποιο νομικό καθεστώς, σε δύο εν ενεργεία στρατιωτικούς που συλλαμβάνονται εν καιρώ ειρήνης στην παραμεθόριο δύο χωρών;

 

Δεν γνωρίζει ως υπουργός Άμυνας, ότι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, καμία κατηγορία δεν μπορεί να τους αποδοθεί; Ούτε η κατηγορία της κατασκοπίας, ούτε ως «παράνομα εισελθόντες», ούτε ως «αιχμάλωτοι» ή οποιαδήποτε άλλη; (Διατάξεις άρθρου 29 της Σύμβασης περί των νόμων και των εθίμων του κατά ξηρά πολέμου, διατάξεις του άρθρου 4, 5 της Σύμβασης Χάγης 1907 και του άρθρου 21 της Σύμβασης ΙΙΙ της Γενεύης).

 

Δεν γνωρίζει ως υπουργός Άμυνας ότι μια τέτοια πράξη ομηρίας, συνιστά casus belli για το διεθνές δίκαιο ήδη από τον 19ο αιώνα; Δεν γνωρίζει ότι όποια χώρα προβεί σε τέτοιες συλλήψεις και δεν απελευθερώσει αμέσως τους στρατιωτικούς της γείτονος, καθίσταται αυτομάτως κράτος-τρομοκράτης, γιατί συνιστά ομηρία με σκοπό τον εκβιασμό άλλου τυπικά κυρίαρχου κράτους; (Διεθνής Σύμβαση κατά της σύλληψης – κράτησης ομήρων/1979, Σύμβαση περί προλήψεως και τιμωρίας εγκλημάτων στρεφομένων κατά των διεθνώς προστατευομένων προσώπων/1973, Αποφάσεις 579/1985 και 1566/2004 του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. κλπ).

 

Ο κ. Καμμένος απέδωσε ευθύνες και στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ζητώντας να πάρει θέση η Ε.Ε. και να ζητήσει την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών. Το να απευθύνεις ευθύνες στο ΝΑΤΟ για εσωτερική κατανάλωση, ενώ έχεις παραδώσει τις ένοπλες δυνάμεις σου σ’ αυτό, συνιστά υποκρισία ολκής. Το να μεμψιμοιρείς και να ζητάς ως κλαίουσα ιτιά από την Ε.Ε. να παρέμβει για θέμα που αφορά τα -τυπικά έστω ψήγματα που απέμειναν- εθνικής κυριαρχίας σου, συνιστά την αυτοκατάργησή σου όχι μόνο ως υπουργός αλλά και συνολικά ως κυβέρνηση.

 

Ο πραγματικός όμως λόγος που ο κ. Καμμένος ζητάει την παρέμβαση εξωγενών δυνάμεων, είναι άλλος: Για να δώσει το δικαίωμα στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. να παρεμβαίνουν ενεργά στις προκλήσεις που θα πληθαίνουν από την Τουρκία, ώστε να προχωρήσουν αρχικά σε «παραινέσεις» και στη συνέχεια σε προτάσεις σταδιακής απόσυρσης των κύριων μονάδων του ελληνικού στρατού από την περιοχή με τη δικαιολογία της «εξάλειψης των εντάσεων», προωθώντας έτσι την αποστρατιωτικοποίηση του Έβρου. Πράγμα που ευνοεί την Τουρκία και προωθείται σταθερά πλέον από την Ε.Ε., όπως διαφάνηκε ήδη στην πρόσφατη ευρωτουρκική Σύνοδο στη Βάρνα. Με κύριο σκοπό την ασφάλεια των ενεργειακών διόδων και τη δημιουργία του «βαλκανικού δακτυλίου», ο οποίος σχεδιάζεται να ενώσει όλες τις λιμενικές εγκαταστάσεις (μαζί και της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης) από την εκβολή του Δούναβη έως το Αιγαίο.

 

Αυτοί είναι οι πραγματικοί στόχοι και όχι απλώς και μόνον «οι οχτώ» στρατιωτικοί της Τουρκίας, τους οποίους χρησιμοποιεί ως προπέτασμα ο κ. Καμμένος. Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, θυματοποιούνται και αφήνονται έρμαια στην τύχη τους τα δύο στελέχη των Ε.Δ. που απήχθησαν και κρατούνται όμηροι στην Τουρκία. Χωρίς κανένας να νοιάζεται τι θ’ απογίνουν. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο πολιτικός, ο νομικός ή ο στρατιωτικός κόσμος της χώρας, ούτε καν οι τόσο λαλίστατες σε κάθε ευκαιρία αυτοπροβολής τους, ενώσεις αποστράτων! Μην ξεχνούμε άλλωστε ότι ο κ. Καμμένος, αντί για έμπρακτες ενέργειες απελευθέρωσής τους, είχε αρκεστεί να μας προϊδεάσει δηλώνοντας προ 4μήνου ότι «Μέχρι και 15 χρόνια μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί»! Αρκούμενος προφανώς σε «προφητείες» και έχοντας μπερδέψει το θεσμικό του ρόλο ως υπουργός Άμυνας, με αυτόν της Σίβυλλας.

 

Οι δύο στρατιωτικοί μας που απήχθησαν από το καθεστώς Ερντογάν, δεν αντιμετωπίζονται από το ντόπιο εθελόδουλο καθεστώς παρά ως «παράπλευρες απώλειες» ενός ακήρυχτου πολέμου εναντίον του ελληνικού λαού, εναντίον της εθνικής επικράτειας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Καμμένου το επιβεβαιώνουν.

 

Σε ομαλές συνθήκες, θα ζητούσαμε την παραίτηση του υπουργού και ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας που τον ακολουθάει στον κατήφορό του. Σε συνθήκες κατοχής που βρισκόμαστε τώρα, το βάρος της ευθύνης πέφτει στον ελληνικό λαό για ν’ ανατρέψει αυτό το φαύλο καθεστώς του δωσίλογου πολιτικού κατεστημένου και να τους οδηγήσει στο μοναδικό έδρανο που τους αρμόζει να καθίσουν: στο εδώλιο του δικαστηρίου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

ΕΠΑΜ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα