Μειονότητα Τελευταία Νέα

Εντονότατη η δραστηριότητα του DEB στην Θράκη. Εξέδωσε ανακοίνωση για τον ανασχηματισμό

deb

Το Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) το γνωστό DEB εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τον ανασχηματισμό και καλεί το νέο υπουργικό συμβούλιο να δεί τα θέματα της μεινότητας- την οποία πάγια υποστηρίζει ότι είναι Τουρκική- ζητώντας την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας μέσα από διάλογο

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανανεώθηκε με τον πρόσφατο ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου ξεκίνησε το έργο της έπειτα από την ορκωμοσία στις 10 Ιουνίου. Ελπίζουμε η νέα κυβέρνηση να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της.

Το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) εύχεται καλή επιτυχία σε όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου στα καθήκοντά τους.

Η νέα κυβέρνηση καλείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μετριάσει τον αρνητικό αντίκτυπο της μεγάλης οικονομικής κρίσης η οποία έχει καταστρέψει την κοινωνία και έχει αποκαθηλώσει όλους τους Έλληνες πολίτες.

Είναι γνωστό σε όλους ότι, το πρόβλημα της ανεργίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα μας. Από την νέα κυβέρνηση περιμένουμε να αναλάβει επείγουσα δράση για αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία είναι μία από τις πιο βαθιές πληγές που έχει ανοίξει η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων. Θέλουμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά, την ανάγκη εφαρμογής ειδικών προγραμμάτων για την απασχόληση και την ανάπτυξη, ιδιαίτερα στις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την ανεργία και την οικονομική κρίση. Υπενθυμίζουμε ότι η άμεση προσδοκία από την κυβέρνηση του κάθε πολίτη που ζει στην Ελλάδα είναι η αντιμετώπιση των δυσχερειών στον τομέα της οικονομίας και δηλώνουμε ότι σε αυτό το θέμα αναμένουμε από την κυβέρνηση να κάνει εποικοδομητικά βήματα το ταχύτερο δυνατόν.

Είναι προφανές ότι ως Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης έχουμε προσδοκίες από το νέο υπουργικό συμβούλιο, όπως είχαμε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τα άλυτα ζητήματα που επί χρόνια περιμένουν να λυθούν και σε αντίθεση με την φιλική προσέγγιση της μειονότητας προς την πολιτεία, η οποία μειονότητα δεν απολαμβάνει την ίδια ειλικρίνεια από το κράτος, προκαλούν απογοήτευση και ερωτηματικά.

Ως Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ) αναμένουμε από την νέα κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας. Στο πλαίσιο σεβασμού των διεθνών συνθηκών, του διεθνείς δικαίου και των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιθυμούμε την έναρξη το ταχύτερο δυνατόν ενός ειλικρινούς διαλόγου με την μειονότητα και σεβασμού των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της.

Σχετικά Άρθρα