Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Ελένη Πριοβόλου- Μαζί: Παρουσίαση βιβλίου σήμερα το απόγευμα στην Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης

PRIOVOLOU_MAZI_final.indd

Το βιβλιοπωλείο Πυργελή, η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης και οι Εκδόσεις Καλέντη σας προσκαλούν το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στις 19:30 στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Πριοβόλου «ΜΑΖΙ». Η εκδήλωση θ απραγματοποιηθεί στην Δημοτική Πινακοθήκη Ξάνθης (Ορφέως και Πινδάρου τηλ. 2541076363). Για το βιβλίο θα μιλήσει η Σοφία κατερινάκης, ψυχολόγος συστημική ψυχιθεραπεύτρια- εκπαιδευτικός. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίο του.

[Μ α ζ ί] της Ελένης Πριοβόλου λ ο γ ο τ ε χ ν ί α   γ ι α   ν έ ο υ ς

Σελίδες: 160

Εξώφυλλο: Μαλακό

Διάσταση: 14×21

ISBN: 978-960-219-281-8

Τιμή: 10 ευρώ

Ο Μύρων είναι το πιο μικροκαμωμένο παιδί όχι μόνο στην τάξη του αλλά και σε ολόκληρο το γυμνάσιο. Καθημερινά προσπαθεί να προστατέψει τον εαυτό του, όπως και οι συμμαθητές του, από τη συμμορία των «Σκαθαριών» που βασανίζει τους πάντες στο σχολείο. Σ’ αυτόν τα «Σκαθάρια» έχουν βρει το τέλειο θύμα επειδή είναι διαφορετικός, αρχίζοντας από το παράξενο σουλούπι του και φτάνοντας στις συνήθειές του. Του αρέσει να μένει μόνος στα διαλείμματα και να αφοσιώνεται στις σκέψεις του. Το αγόρι έχει μπει στο στόχαστρό τους, αλλά κανείς δεν τολμά να τα βάλει μαζί τους. Ο αρχηγός των «Σκαθαριών», ο σκληρός Παμίνος, έχει μεγάλα σχέδια, θέλει να επιβληθεί και έξω από το σχολείο, στη γειτονιά, στη συνοικία και σε ολόκληρη την πόλη. Όμως η άφιξη μιας νέας μαθήτριας, της Λούνα, θα γίνει η αρχή για ν’ αλλάξουν όλα…

Το νέο μυθιστόρημα για εφήβους (10+) της Ελένης Πριοβόλου για τη σχολική βία, ένα κοινωνικό φαινόμενο που αφορά τους ανηλίκους και προβληματίζει εκπαιδευτικούς και γονείς. Συγκρούσεις, επιθέσεις, ταπείνωση, εκφοβισμός, παρενόχληση, βία: η πραγματικότητα της σχολικής ζωής μέσα από το σύγχρονο φαινόμενο του bullying.

Μια ιστορία με έντονους χαρακτήρες όσο και πλοκή, που απεικονίζει γλαφυρά την καθημερινότητα των νέων, προβάλλοντας το θέμα της σχολικής βίας και τις κοινωνικές διαστάσεις του.

Η  Ε Λ Ε Ν Η  Π Ρ Ι Ο Β Ο Λ Ο Υ  κατάγεται από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε και τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα ζει στην Αθήνα. Εκτός από τη λογοτεχνία για ενηλίκους, ασχολείται με την παιδική και νεανική λογοτεχνία, το παιδικό θέατρο και το παραμύθι. Επίσης έγραψε το σενάριο της τηλεοπτικής παιδικής σειράς Η καραβέλα του ουρανού για την ΕΤ2. Το 2009 απέσπασε το Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για Μεγάλα Παιδιά του περιοδικού Διαβάζω για το βιβλίο της Το σύνθημα, ενώ το 2010, το μυθιστόρημά της Όπως ήθελα να ζήσω κέρδισε το Βραβείο Αναγνωστών. Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της για παιδιά Ο τρυφεράκανθος.

Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου

Ένα τρυφερό παραμύθι για την ψυχολογική και τη σωματική βία, αλλά και για τις έννοιες της φιλίας, της συνύπαρξης και της αγάπης.

Τ α  έ ρ γ α  τ η ς : Ο τρυφεράκανθος (Καλέντης, 2013), Για τ’ όνειρο πώς να μιλήσω (Καστανιώτης, 2012), Όπως ήθελα να ζήσω (Καστανιώτης, 2009), Το κρασί του έρωτα (Καστανιώτης, 2005), Τα χάρτινα πουλιά  (Καστανιώτης, 2001), [για παιδιά και εφήβους] Τσόκο μπλοκ (Καστανιώτης, 2011), Καπετάν Ζωή (Ελληνικά Γράμματα, 2008), Το σύνθημα (Ελληνικά Γράμματα, 2008), Ο Παντουπαρών (Ελληνικά Γράμματα, 2005), Η φλογέρα του βοσκού (Μίλητος, 2003), Ένα χελωνάκι χωρίς καβούκι (Ελληνικά Γράμματα, 2002), Καπετάν Ζωή (Ελληνικά Γράμματα, 2001), Το άλογο που το λέγαν Έκτορα (Ελληνικά Γράμματα, 2001), Βικτόρια, το κορίτσι που πετάει στα σύννεφα (Καστανιώτη, 1999), Σκιούπι. Όνομα για καθωσπρέπει κλόουν (Καστανιώτης, 1997), Το κόκκινο πουλί που το λέγαν Φλόγα (Καστανιώτης, 1997), Ο δρόμος του μπλε φεγγαριού (Καστανιώτης, 1991), Ο θείος Ορέστης (Gutenberg – Χρήστος Δαρδανός, 1987), Ένας γελωτοποιός για κλάματα (Σύγχρονη Εποχή, 1986), Δάφνη και Λεονάρδο (Ντουντούμης, 1988), Ο μάγος Μπλου (Ντουντούμης, 1988), Σαν όνειρο και σαν παραμύθι (Ντουντούμης, 1988).

Σχετικά Άρθρα