Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Εκδήλωση του Δικτύου Λόγου και Πράξης στην γειτονική Χρυσούπολη

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους και όλες που συντέλεσαν στην επιτυχημένη εκδήλωση στη Χρυσούπολη Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 με τίτλο «Μάνος Χατζιδάκις ο γείτονάς μας».

Το Σύλλογο Θρακιωτών Νέστου που ανέλαβε όλο το βάρος της οργάνωσης, το ΔΣ, τον Πρόεδρο κ. Θανάση Παπαδάκη, τη Ρούλα και τη Χριστίνα για την πολύπλευρη προσφορά τους, τον Πάρη για την τεχνική υποστήριξη.

Το Δήμαρχο Δήμου Νέστου, κ. Ευάγγελο Τσομπανόπουλο για την παρουσία του, τα καλά του λόγια στην αρχή και στο τέλος της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλούσιο Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου.

Ευχαριστούμε ξεχωριστά το θερμό κοινό της Χρυσούπολης που κατέκλυσε το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για την ανάγνωση και απαγγελία κειμένων του Μάνου τον κ. Δαγδεβερένη Δημήτρη, ιστορικό – την κα Καζακίδου Στέλλα, φιλόλογο και την κα Κλεανθίδου Δέσποινα, φιλόλογο.

Απολαύσαμε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι από την παιδική χορωδία του συλλόγου Θρακιωτών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θεόδωρου Μανόλη. Στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ. Αϊβαζίδου Φιλίτσα. Επίσης τραγούδια του Μάνου θαυμάσαμε από την χορωδία ενηλίκων του συλλόγου Θρακιωτών υπό τη διεύθυνση του κ. Θεόδωρου Μανόλη. Στο πιάνο η καθηγήτρια μουσικής κ. Αϊβαζίδου Φιλίτσα. Οι δύο χορωδίες ήταν η μαγευτική έκπληξη της βραδιάς.

Ευχαριστούμε τους εισηγητές Στεφανίδη Γιάννη, ποιητή, ραδιοφωνικό παραγωγό «Η μουσική δημιουργία του Μάνου», Σεργκενλίδη Νίκο, νομικό και δοκιμιογράφο «Όταν ο Μάνος σχολιάζει …» και Μουσόπουλο Θανάση, φιλόλογο – συγγραφέα « Ο Μάνος ποιητής στην αυλή της νεοελληνικής ποίησης». Επίσης τον ποιητή Γιώργο Κωτούλα που απήγγειλε ποίημά του για τον Μάνο.

Στον προθάλαμο του Δημοτικού Θεάτρου Χρυσούπολης υπήρχαν ΕΚΘΕΣΕΙΣΖΩΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ – ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ – ΔΙΣΚΩΝ ΒΙΝΥΛΙΟΥ – Συγχαίρουμε όσους/όσες πήραν μέρος με έργα στην Έκθεση καθώς και το Δάσκαλο Ζωγραφικής κ. Κοτζαπαναγιώτη Γιάννη.

Ευχαριστούμε την Όμορφη Πόλη – Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης που ήταν χορηγός επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε, τέλος,  την κα Σταματία Χατζημουρατίδου που κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χάρισε στο Συντονιστή του Δικτύου δίσκους CD με μουσική και τραγούδια των Χατζιδάκι και Θεοδωράκη, που ο  κ. Μουσόπουλος προσέφερε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης.

Ο Μάνος Χατζιδάκις κατάφερε να ενώσει δυνάμεις και να δημιουργήσει ατμόσφαιρα πνευματικής ανάτασης και αισθητικής χαράς.

Με την ευκαιρία των γιορταστικών ημερών που ακολουθούν,  Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά και Καλά – Ευτυχισμένο και Δημιουργικό 2017.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ

Σχετικά Άρθρα