slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Δώσε και μένα Μπάρμπα… χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο χωρίς ΑΣΕΠ φέρνει ο Συριζα…

 Νομοσχέδιο για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο χωρίς διαγωνισμό αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα.

Μάλιστα αναμένεται να γίνουν με βάση το νέο σύστημα προσλήψεων που θα ανακοινωθεί στο υπουργικό συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο νόμου θεωρείται βέβαιο ότι θα προβλέπει πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών χωρίς γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αυτές οι προσλήψεις όπως και όλες οι άλλες στο Δημόσιο θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος» έχουν κλειδώσει τα βασικά κριτήρια και περιλαμβάνουν:

  • Προϋπηρεσία
  • Κοινωνικά κριτήρια
  • Επιστημονικά προσόντα

Η προϋπηρεσία ωστόσο εξακολουθεί ως και αυτή την ώρα να είναι το μεγάλο αγκάθι για τις προσλήψεις.

Σε περίπτωση μοριοδότησης της προϋπηρεσίας τότε όλες οι θέσεις επί της ουσίας θα καλυφθούν από τους αναπληρωτές και με τον τρόπο αυτό θα αποκλειστούν οι νέοι εκπαιδευτικοί.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι θα τεθεί ένα πλαφόν, ένα όριο στους μήνες προϋπηρεσίας που θα βάλει ταβάνι στα μόρια, έτσι ώστε να μπει νέο αίμα στις τάξεις των εκπαιδευτικών που αυτή την ώρα έχουν μέσο όρο ηλικίας κοντά ή και πάνω από τα 50 έτη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αριθμούς, έχει γίνει γνωστό από την κυβέρνηση ότι για το διδακτικό έτος 2019-2020 θα γίνουν 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, το διδακτικό έτος 2020-2021 θα γίνουν 5.250 προσλήψεις εκπαιδευτικών και το σχολικό έτος 2021-2022 θα γίνουν 5.250 ακόμη προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών.

 

σ.ε. Έρχονται φαίνεται οι εκλογές και βγάζουν τώρα οι Συριζαίοι ότι έχουν στο συρτάρι τους… 

Σχετικά Άρθρα