slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δύο συνεδριάσεις Δημοτικού Συμβουλίου σήμερα το απόγευμα… καυτά θέματα ο Προϋπολογισμός άλλα και η προβληματική αγορά του παιδικού σταθμού στην οδό Σάρδεων από ιδιώτη

Κρας τεστ σήμερα για τον Δήμαρχο Μπάμπη Δημαρχόπουλο που θα κλιθεί να περάσει τον Προϋπολογισμό του δήμου (εκτιμώ δεν θα έχει πρόβλημα) αλλά και ένα άλλο καυτό θέμα με την αγορά με υψηλό τίμημα του παιδικού σταθμού στην οδό Σάρδεων 12 από ιδιώτη που ενώ πουλούσε το οίκημα σε Ξανθιώτη για 190.000 ευρώ σταμάτησε την αγοροπωλησία και πουλάει τώρα το ίδιο οίκημα στον Δήμο Ξάνθης αντί 250.000 ευρώ!!!

Για το θέμα αυτό όταν ήρθε στις αρχές του χρόνου αλλά αποσύρθηκε ο τότε αρχηγός της αντιπολίτευσης και έγκριτος νομικός Θανάσης Ξυνίδης υποστήριξε ότι για το ίδιο οικόπεδο αυτό υπήρχε ιδιωτικό συμφωνητικό αγοράς του ιδιοκτήτη με ιδιώτη σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Και ότι αυτό θα ήταν πρόβλημα για την δημοτική αρχή.

Θα πρέπει μάλιστα εδώ να πούμε ότι η υπόθεση είναι ακόμη στα δικαστήρια μεταξύ αγοραστή και πωλητή μιας και υπάρχουν αξιώσεις επί του προσύμφωνου μιας και υπήρχαν ρήτρες.

Εκείνη λοιπόν την εποχή ο κ. Θανάσης Ξυνίδης άσκησε σκληρή κριτική για το γεγονός ότι ο Δήμος θα πλήρωνε πολύ μεγαλύτερο τίμημα για το κτίριο ενώ υποστήριξε ότι ο ιδιώτης υποψήφιος αγοραστής κατηγορεί τους εμπλεκόμενους ότι η υπαναχώρηση οφείλεται σε αγορά με μεγαλύτερο τίμημα από το Δήμο!!!

Για να δούμε τι θα γίνει αυτήν την φορά και ποια θα είναι η αντίδραση τόσο της αντιπολίτευσης όσο και των ίδιων των δημοτικών συμβούλων του Μπ. Δημαρχόπουλου. (Ίσος η μόνη λύση θα ήταν να είναι το τίμημα του παιδικού σταθμού που θα δώσει ο Δήμος μας κάτω από τα 190.000 που έδινε ο ιδιώτης στον ιδιοκτήτη του οικήματος…).Οι συνεδριάσεις:

Οι δύο συνεδριάσεις:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                                                Ξάνθη 7-12-2017

Πληροφορίες: Ανδρέου Μαρία – Άννα                                      Αριθ. Πρωτ.52157

Τηλ: 2541024432

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

1) Τα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

2) Τον αξιότιμο Δήμαρχο Ξάνθης.

3) Τους αξιότιμους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Ξάνθης Ευμοίρου και Κιμμερίων.

4) Τους αξιότιμους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γέρακα, Δαφνώνα, Καρυόφυτου, Κομνηνών, Νεοχωρίου, Πασχαλιάς & Σταυρούπολης

5) Τον αξιότιμο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων

6) Τον εισηγητή του θέματος της ημερήσιας διάταξης

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 11 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης (Πλατεία Δημοκρατίας) και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθεί το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης και να παρθεί σχετική απόφαση:

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:  Ψήφιση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                                                                    Ξάνθη 7-12-2017

Πληροφορίες: Ανδρέου Μαρία – Άννα                                                           Αριθ.Πρωτ: 52158

Τηλ: 2541024432

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

1) Τα αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

2) Τον αξιότιμο Δήμαρχο Ξάνθης.

3) Τους αξιότιμους Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Ξάνθης Ευμοίρου και Κιμμερίων.

4) Τους αξιότιμους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γέρακα, Δαφνώνα, Καρυόφυτου, Κομνηνών, Νεοχωρίου, Πασχαλιάς & Σταυρούπολης

5) Τον αξιότιμο Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων

6) Τους εισηγητές των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης

Σας παρακαλούμε να προσέλθετε στις 11 Δεκεμβρίου 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

  1. Παραλαβή του Β1 σταδίου της μελέτης «Δημιουργία Ψηφιακών Χαρτογραφικών υποβαθρων και ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΓΠΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» και οδηγίες – κατευθύνσεις για το Β2 στάδιο της μελέτης (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη, Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
  2. Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Μελέτη στατικής επάρκειας & ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κολυμβητικής δεξαμενής Δήμου Ξάνθης»
  3. Έγκριση διεξαγωγής δημοπρασίας, επιλογή διαδικασίας και ορισμός τρόπου σύνταξης και υποβολής οικονομικών προσφορών για την κατασκευή του έργου: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΦΑΣΗ Α» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
  4. Έγκριση διεξαγωγής δημοπρασίας, επιλογή διαδικασίας και ορισμός τρόπου σύνταξης και υποβολής οικονομικών προσφορών για την κατασκευή του έργου: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΟΔΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΛΕΥΚΗΣ» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
  5. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΗΤΑ ΣΤΟ 13ΟΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
  6. Συγκρότηση Επιτροπής Παραλαβής του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
  7. Χορήγηση έγκριση εισόδου – εξόδου για αντιπροσωπευτικό όχημα «μικρό επιβατηγό» στην εγκατάσταση «συνεργείο συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτων ειδικότητας ηλεκτροτεχνίτη» στη δημοτική οδό Τ. Μιχαηλίδη 18 (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
  8. Χορήγηση έγκριση εισόδου – εξόδου για αντιπροσωπευτικό όχημα «μικρό επιβατηγό» στην εγκατάσταση «κατοικία» στη δημοτική οδό Ρωμανίας (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
  9. Μεταφορά πίστωσης στο ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης» (εισηγήτρια Αικατερίνη Μανά)
  10. Κατανομή πιστώσεων για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ξάνθης (εισηγητής Θεόδωρος Πιπέλης)
  11. 10ηΑναμόρφωση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2017 (εισηγήτρια Χριστίνα Ράλλη)
  12. Απευθείας αγορά ακινήτου μετά εξοπλισμού επί της οδού Σάρδεων 12 πρώην παιδικός σταθμός «Γέλα – Χαμογέλα» (εισηγήτρια Βασιλική Μεταξά)
  13. Έγκριση των με αριθμ.49865/2017, 51518/2017 και 51724/2017 εισηγήσεων σχετικά με την έγκριση παραλαβής των αντικειμένων της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών (εισηγήτρια Πολυξένη Καρακατσάνη)
  14. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Ξάνθης και του αναπληρωτή του στο Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ξάνθης «ΕΚΦΡΑΣΗ» (εισηγήτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)
  15. Έγκριση της με αριθμό 27/2017 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης Θεάματος Επικοινωνίας» σχετικά με την ψήφιση προϋπολογισμού 2018 (εισηγητής Ηλίας Κρασούλης)
  16. Έγκριση της με αριθμό 28/2017 απόφασης του ΔΣ του ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης Θεάματος Επικοινωνίας» σχετικά με τον ορισμό ελεγκτών για το έτος 2018 (εισηγητής Ηλίας Κρασούλης)
  17. Πρόσληψη προσωπικού που θα απασχοληθεί με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δύο (2) μηνών μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών για την κάλυψη εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών (εισηγητής Ηλίας Κρασούλης)
  18. Έγκριση εκτός έδρας μετακίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης Δημάρχου Ξάνθης (εισηγήτρια Καλλιόπη Τζανόγλου)
  19. Τροποποίηση της με αριθμ.36/2017 προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης σχετικά με την «Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ξάνθης και ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ για τη «Λειτουργική αναβάθμιση συστήματος συλλογικής εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών ή και άλλων προϊόντων κατά την έννοια του Νόμου 2939/2001 και βελτίωση μεθοδολογίας Διαχείρισής του – Υποστηρικτικές ενέργειες Δήμου ΞΑΝΘΗΣ», ορισμός εκπροσώπων του Δήμου στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της σύμβασης & εξουσιοδότηση Δημάρχου Ξάνθης για την υπογραφή της» (εισηγητής Ιωάννης Τσακμάκης)
  20. Έγκριση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ξάνθης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αν. Μακεδονία Θράκη 2014-2020» στον άξονα προτεραιότητας «Ανθρώπινοι πόροι και κοινωνική συνοχή – ΕΚΤ» (εισηγήτρια Ξανθή Γκαϊτατζή)
  21. Παράταση του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του Επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014 – 2020 (εισηγήτρια Ξανθή Γκαϊτατζή)
  22. Παράταση μίσθωσης ακινήτου για χρήση ως Αποθήκης για τις ανάγκες του προγράμματος Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τα έτη 2018-2019 (εισηγήτρια Ξανθή Γκαϊτατζή)
  23. Παράταση μίσθωσης ακινήτου για χρήση ως Αποθήκης για τις ανάγκες του προγράμματος Επισιτιστικής ή και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) για τα έτη 2018-2019 (εισηγήτρια Ξανθή Γκαϊτατζή)
  24. Έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2018 του κληροδοτήματος – κεφαλαίου αυτοτελούς διαχείρισης Π. Κουγιουμτζόγλου (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
  25. Μη αναπροσαρμογή των τελών στάθμευσης και διοικητικά πρόστιμα για το έτος 2018 (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)
  26. Δημιουργία θέσης φορτοεκφόρτωσης επί των οδών Σωκράτους και Δ. Βιζβύζη (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη, Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
  27. Δημιουργία θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Μ. Καραολή 67 (εισηγήτρια Αντιδήμαρχος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη, Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής)
  28. Μείωση ή μη μισθώματος του περιπτέρου επί της πλατείας Ελευθερίας (εισηγήτρια Βασιλική Μεταξά)
  29. Συγκρότηση Επιτροπής εκποίησης – μίσθωσης – εκμίσθωσης ακινήτων Δήμου Ξάνθης (εισηγήτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)
  30. Παραχώρηση αίθουσας του κοινοτικού καταστήματος Κομνηνών στο σωματείο με την επωνυμία «Πολιτιστικός Σύλλογος Κομνηνών» και εξουσιοδότηση του Δημάρχου Ξάνθης (εισηγήτρια Αικατερίνη Μαυρομάτη)
  31. Διαγραφή οφειλής από χρηματικό κατάλογο του Κ.Α. του Κ. (εισηγητής Μιχαήλ Παπαδόπουλος)
  32. Συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης ως συνδιοργανωτή στην εκδήλωση της Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης (εισηγήτρια Θεοδοσία Ιακωβίδου)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΡΕΜΣΙΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σχετικά Άρθρα