Αθλητικά Τελευταία Νέα

Δυο χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο για τον Γυμναστικό Σύλλογο Ερατώ Ξάνθης

 erato xanthis erato xanthis (1) erato xanthis (2) erato xanthis (3)

Με δύο χρυσά, ένα χάλκινο μετάλλιο επέστρεψαν ο Γυμναστικός Σύλλογος Ερατώ Ξάνθης από τον Τελικό Περιφερειακό Αγώνα Τραμπολίνο Συλλόγων και Ατομικού Α΄- Β΄- Γ΄ – Δ΄ κατηγοριών Β – Δ Περιφερειών της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, που διεξήχθη την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στο κλειστό Γυμναστήριο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Στον τελικό αγώνα πήραν μέρος οι αθλητές που κατάφεραν να διακριθούν στους Προκριματικούς Αγώνες του Μαρτίου στην Περαία Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν Αθλητικοί Σύλλογοι από τα Ιόνια νησιά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ιδιαίτερα ο Τουμπάν Ρετζέπ κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, ένα στο μεγάλο Τραμπολίνο και ένα στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο στην κατηγορία Παμπαίδες ΔΑ (ηλικίες 11-12) και η Ζωή Παλτατσίδου κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο Διπλό μίνι Τραμπολίνο στην κατηγορία Παγκορασίδες ΔΒ (ηλικίες 8-10).

Η συμμετοχή του Συλλόγου μας ήταν φέτος ιδιαίτερα επιτυχής καθώς πολλές αθλήτριες κατάφεραν να διακριθούν. Συγκεκριμένα:

Στην κατηγορία Παγκορασίδες ΔΒ (ηλικίες 8-10), στο μεγάλο Τραμπολίνο η Ζωή Παλτατσίδου κατέκτησε την 5η θέση, η Μάρθα Κουκουδέτσου την 6η θέση, η Ιωάννα Κράββαρη την 7η θέση και η Νάγια Μπατσάκη την 13η θέση. Στο διπλό Μίνι Τραμπολίνο τα κορίτσια κατέκτησαν τις εξής θέσεις: η Νάγια Μπατσάκη την 7η θέση και η Μάρθα Κουκουδέτσου την 12η θέση.

Στην κατηγορία Παγκορασίδες ΔΑ (ηλικίες 11-12), στο Μεγάλο Τραμπολίνο η Ελισσάβετ Πάνου κατέκτησε την 12η θέση, ενώ στο Διπλό Μίνο Τραμπολίνο η Ελισσάβετ Πάνου κατέκτησε την 11η θέση και η Ανδριάννα Χριστοφορίδου την 14η θέση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Μεγάλο Τραμπολίνο αποτελεί ολυμπιακό άθλημα. Ο κανονισμός και τα κριτήρια των τελικών αγώνων ακολουθούν τις ολυμπιακές προδιαγραφές. Κατά συνέπεια οι αθλητές πρέπει να ολοκληρώσουν δύο προγράμματα (υποχρεωτικό και ελεύθερο) 10 συνεχόμενων ασκήσεων στον αέρα, πάνω στο μεγάλο δίχτυ. Για την εκτέλεση των ασκήσεων απαιτείται η σταδιακή κατάκτηση τεχνικής και ιδιαίτερη ενδυνάμωση. Στο Διπλό Μίνι Τραμπολίνο εκτελούνται δύο διαδοχικές ασκήσεις στον αέρα πατώντας σε μικρότερο δίχτυ οι οποίες θα πρέπει να ολοκληρώνονται με επιτυχή έξοδο στο δάπεδο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου επιθυμεί να εκφράσει θερμά συγχαρητήρια στην προπονήτρια, κα Λαρίσα Σερτάκοβα, και στους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου μας για τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους. Οι επίπονες προσπάθειες όλης της χρονιάς φαίνεται ότι απέδωσαν καρπούς!

Ευχόμαστε, επίσης, σε όλους καλή ξεκούραση, καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη στη συνέχιση των προσπαθειών τους. Η προετοιμασία του αγωνιστικού τμήματος θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι ενώ τα τμήματα αρχαρίων και μαζικού αθλητισμού θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Γραμματέας του Συλλόγου Ερατώ Ξάνθης

Χρυσάφη Μαρία

Σχετικά Άρθρα