slider Τελευταία Νέα

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγ.Ελευθερίου Ξάνθης (Ηχητικό και φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγ.Ελευθερίου Ξάνθης. Ο φιλοξενούμενος της Ι.Μ.Ξάνθης ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κανάγκα κ Θεοδόσιος συλλειτούργησε με τον ποιμενάρχη μας Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα. Η μητρόπολη μας ως γνωστό δραστηριοποιείται ιεραποστολικά στην περιοχή της Κανάγκα στην Αφρική. Η αγάπη των Ξανθιωτών με την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας έχει στενούς πνευματικούς δεσμούς με την ιεραποστολή όπου έχει χτίσει ναούς και σχολεία.

Video: Ακούστε το θείο κήρυγμα του Μητροπολίτη Κανάγκα κ. Θεοδόσιο:


Στο τέλος οι δύο μητροπολίτες ευλόγησαν και την βασιλόπιτα του κατηχητικού προσχολικής ηλικίας πού λειτουργεί κάθε Κυριακή μετά την λειτουργία.
Ο φιλοξενούμενος Μητροπολίτης τη Δευτέρα στις 6 και 30 θα παρουσιάσει στο κοινό στην αίθουσα του γραφείου εξωτερικής ιεραποστολής της Μητρόπολης Ξάνθης στην οδό Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και Βλαχοπούλου γωνία (άνωθεν της τράπεζας της αγάπη) το ιεραποστολικό έργο της Ελλαδικής Εκκλησίας που επιτελείται στην Αφρική και συγκεκριμένα στην Μητρόπολη της Κανάγκα.

Δείτε φωτογραφίες:

Από την κοπή της Βασιλόπιτας του κατηχητικού προσχολικής ηλικίας:

https://xanthinews.gr/%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CE%BD%CE%B1%CF%8C-%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%BF/?fbclid=IwAR1b9NMEVOC_7CCiCd1nrfPfJ_uZM-_qjhF4lnWk0fGvsiclu8M-5WR4O-A

Σχετικά Άρθρα