Κοινωνία Τελευταία Νέα

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ στο Νοσοκομείο Ξάνθης για τις ελλείψεις σε υλικά, προσωπικό και οχήματα

kke nosokomeio

Αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ,  της ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ., του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης. Η αγωνιστική παρέμβαση στον Διοικητή του Νοσοκομείου αφορούσε στις ανεπάρκειες (υλικά, προσωπικό, οχήματα) και τις λογιστικές χρεώσεις οι οποίες πλήττουν σοβαρά το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των ασθενών.

Καταγγέλθηκε η στάση του Υπουργείου Υγείας να μην χρηματοδοτεί το Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο στην Αλεξανδρούπολη για τις εξετάσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Είναι ενδεικτικό ότι τουλάχιστον 6 Ξανθιώτες (ανασφάλιστοι ή όχι) είναι εδώ και 2 μήνες σε αναμονή για στεφανιογραφίες. Ορισμένοι από αυτούς έχουν υποστεί ήδη εμφράγματα και σε συνδυασμό με άλλα επιβαρυντικά για την υγεία τους στοιχεία κινδυνεύουν ΑΜΕΣΑ.

Η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των Διοικητικών και ότι το ζήτημα είναι λογιστικό δεν έπεισε ότι οι ασθενείς με τέτοιες ανάγκες στο μέλλον δεν θα κινδυνεύουν. Αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με την ασκούμενη πολιτική και πρέπει ο λαός να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς. Ένα σοβαρότατο ζήτημα που φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζομένους αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άνεργους είναι αυτό του καταλογισμού ποσών που κάποτε κάλυπταν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επεμβάσεις ή άλλες ιατρικές ενέργειες πιστώνονται στους νοσηλευόμενους με δυσβάστακτες τιμές και δη με την απειλή της διαβίβασής τους στην Εφορία και την κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων. Αξιοπρεπείς άνθρωποι που πλέον δεν είναι σε θέση να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές ή ακόμη χειρότερα δεν έχουν βιβλιάρια υγείας παρόλο ότι έχουν κάνει ρύθμιση των οφελών τους στα ταμεία τους δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Έτσι, αποφεύγουν να επισκεφθούν το Νοσοκομείο για να μη βρεθούν με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό. Η αντιπροσωπεία απαίτησε τη διαγραφή τέτοιου είδους οφειλών κάτι που έχουν πετύχει πολλές λαϊκές επιτροπές (π.χ. Λάρισα, Πέραμα) και σε πολλές περιπτώσεις το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί όλους τους Ξανθιώτες να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα απαιτώντας να γυρίσουν στα ταμεία όλα τα κλεμμένα μέσω του Χρηματιστηρίου, των PSI και κάθε λογής πολιτικών, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, να διαφυλαχθεί ο Δωρεάν και Δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών Υγείας.

Ανάμεσα στο δρεπάνι του χάρου και στο τραγούδι της ζωής, Εμείς διαλέγουμε το δεύτερο,  το φωτεινό μήνυμα του λαϊκού αγώνα, εμείς διαλέγουμε τη ζωή.

 

Σχετικά Άρθρα