slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Διαβάστε τις αντηρήσεις του προέδρου του ΑBTTF για τον νέο νόμο του Σύριζα για τους Μουφτήδες

Η Ελλάδα βήμα βήμα πραγματοποιεί τη δημιουργία της ψεύτικης πραγματικότητας !

Αγαπητοί αναγνώστες,

 

Οι ηγέτες της χώρας μας επιτέλους έκαναν μια κίνηση για επίλυση του προβλήματος Μουφτή  που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, με τη δήλωση του, ”Στο παρελθόν, οι μειονότητες έχουν εκτεθεί σε τρελή πολιτική, καταπίεση και απαράδεκτους νόμους.” Για αυτό το λόγο, δεν εμπιστεύονται το κράτος”  εξήγησε την πρόθεση  βήμα  βήμα για λύσει του ζητήματος  μουφτή της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης με ένα σεβαστό πολιτικό πλαίσιο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας Αλέξης Τσίπρας με τη δήλωση του, ”Θέλουμε να φθάσουμε σε ένα σημείο όπου οι θρησκευτικοί ηγέτες που αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος να μην αμφισβητούνται από τη μειονότητα.” μας είχε δώσει ελπίδες.

Ωστόσο, όπως έχω πει εδώ και χρόνια, η χώρα μας προετοίμασε το σενάριο για τους μουφτήδες πριν από χρόνια και με το νόμο “240 Ιμάμηδων” λέγοντας”action!” άρχισε να γυρίζει το σενάριό της.

Πρώτον, η χώρα μας έχει διορίσει κάτω από το όνομα του θρησκευτικού δασκάλου  με το νόμο 240 Ιμάμηδων πολλών μη ειδικευμένων εκπαιδευτικών για να διδάξουν το Ισλάμ στα ελληνικά στα παιδιά μας σε δημόσια σχολεία.

Στη συνέχεια βάζοντας να ίδρυσουν μια ένωση που ονομάζεται “Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας”, προσπάθησε να ενισχύσει την ψεύτικη εικόνα που προσπαθούσε να δημιουργήσει σε αυτόν τον τομέα με την οργάνωση διαφόρων δραστηριοτήτων.

 

Σύμφωνα με το σενάριο της, η χώρας μας, τον Φεβρουάριο στη Κομοτηνή διοργάνωσε μια εκδήλωση με τίτλο « Μουφτείες και Σαρία στη Θράκη ». Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Μουσουλμανικής Θρησκείας  συμμετείχε οι διορισμένοι μουφτήδες  και τον Υπουργό Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας. Έτσι, η χώρα μας προσπάθησε να δημιουργήσει μια εικόνα του ζητήματος μουφτή μαζί με τους εκπροσώπους της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Επιπλέον, η χώρα μας ανέφερε το όριο ηλικίας για την απαλλαγεί από τους διορισμένους μουφτήδες που διόρισε με το χέρι της. Η κυβέρνηση ψήφισε την κοινοβουλευτική νομοθεσία τον Αύγουστο και έστειλε τους μούφτηδες στην συνταξιοδότηση που διορίστηκαν στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή.

Έτσι, η κυβέρνηση, γλιτώνοντας από τους διορισμένους μουφτήδες, διόρισε τους βοηθούς των πρωιν μουφτήδων στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή για να βρει λύση στο πρόβλημα μουφτή σύμφωνα με το σενάριο της.

 

Κάτι τελευταίο….

Με το  Προεδρικό Διάταγμα συνέταξε λεπτομέρειες σχετικά με τις διαδικασίες και τις αποφάσεις του διορισμένου μουφτή σχετικά με το γάμο, το διαζύγιο και το οικογενειακό δίκαιο.

Δεν έφτασε, με τη δημιούργηση γραφεία υπο το όνομα « Γραφείο Αρμοδιότητες του Μουφτή»  θα καθοριστεί  η λειτουργία των Μουφτείων απόλυτα ελεγχόμενη από το κράτος.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, η κυβέρνηση δημιούργησε μια διαδικασία διαβουλεύσεων στις 7 Σεπτεμβρίου, όπου θα μπορούσαν να υποβληθούν προτάσεις και σχόλια στο διαδίκτυο για να αρθούν τα παράπονα ότι δεν ζητήθηκε η γνώμη της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης.

Έτσι η χώρα μας συνέχισε να δημιουργεί τη δική της πραγματικότητα αντί της γυμνής πραγματικότητας!

Όμως τι πιστεύει πραγματικά η τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης;

Οι δικηγόροι μας, βουλευτές και εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων που ανήκουν στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης δήλωσαν ότι το σχέδιο ψηφίσματος δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Διότι, με αυτό το διάταγμα, η αυτονομία των Μουφτείων καταργείται εντελώς και οι Μουφτείες μετατρέπονται σε κρατικά γραφεία!

Δεν είπαμε μόνο εμείς ότι αυτή η απόφαση δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή! Είπε και ένας δικηγόρος! Και ένας Έλληνας δικηγόρος!

Ο Βοηθός  Αναπλ. Καθ. που εργάζεται στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης Δημόκριτου,  Γιάννης Κτιστάκης, είπε ότι δεν υπάρχει άλλη θρησκευτική κοινότητα στην Ελλάδα εκτός της Τούρκικης κοινότητας της Δυτικής Θράκης που επιλέγει να κυβερνά η κυβέρνηση έμμεσα ή άμεσα !

Όπως λέει ο Κτιστάκης, στην Ελλάδα δεν επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της κάθε θρησκευτικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών υποθέσεων είναι που διακινούνται μέσω της αρχής της αυτονομίας, όπως οι Ορθόδοξοι Έλληνες, Ορθόδοξοι Αρμένιοι, Καθολικοί, Προτεστάντες, Εβραίοι και Μάρτυρες του Ιεχωβά. Αλλά όταν πρόκειται για την τουρκική κοινωνία της Μουσουλμανικής Δυτικής Θράκης, η κυβέρνηση ενεργεί για τις Μουφτίες ως κυβερνητικές υπηρεσίες!

 

Η κατάσταση αυτή ξεκάθαρα είναι αντίθετη με την ελευθερία θρησκείας και πεποιθήσεων.

Αυτή η παρέμβαση στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης αποτελεί παραβίαση του Άρθρου 13. του Ελληνικού Συντάγματος. Περιλαμβάνει επίσης τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ και το Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα και η Διακήρυξη του ΟΗΕ για την εξάλειψη όλων των μορφών μισαλλοδοξίας και διακρίσεων με βάση τη θρησκεία και την πίστη, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Τελική Πράξη του ΟΑΣΕ και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. είναι αντίθετη προς τις συνθήκες και τα έγγραφά τους!

Ενώ όλα τα γεγονότα βρίσκονται στη μέση, η χώρα μας προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψεύτικη πραγματικότητα!

 

Αλλά ο ήλιος δεν πασαλείβεται με λάσπη!

Αν οι ηγέτες της χώρας μας θέλουν πραγματικά να λύσουν το ζήτημα των Μουφτείων με σεβασμό απέναντι στην τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης, υπάρχει μόνο ένα πράγμα!

Θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με εμάς!

Στο πλαίσιο της ειλικρίνειας, της αμοιβαίας κατανόησης και του διαλόγου, τότε θα πρέπει να είναι ο στόχος να αναζητηθούν λύσεις μαζί με τα αιτήματα και τα συμφέροντα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης!

 

Αυτά είναι όλα!

Με εκτίμηση.

Χαλίτ Χαμπίπογλου

Πρόεδρος της ΑBTTF

Σχετικά Άρθρα