slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Διαβάστε εδώ με ποια παράσημα είχε τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Με τα παράσημα να στέκουν δίπλα στο φέρετρό του, ολοκληρώθηκε χθες η εξόδιος ακολουθία για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από την Μητρόπολη Αθηνών. Ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είχε παρασημοφορηθεί πολλές φορές, όχι μόνο για την πολιτική του παρουσία, αλλά και για τις μάχες που έδωσε πολεμώντας στα βουνά της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, είχε τιμηθεί με τον Μεγαλοσταυρό των Κομνηνών Αυτοκρατόρων Τραπεζούντας από το ίδρυμα Παναγία Σουμελά, όπως επίσης και με το «Βενιζέλειο» βραβείο από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής, ενώ του είχε αποδοθεί η ύψιστη τιμητική διάκριση του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης και με το μετάλλιο Α΄ Τάξεως «ΧΡΥΣΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», το οποίο απονέμεται σε άτομα υψηλού διεθνούς κύρους που διακρίθηκαν για το ξεχωριστό έργο τους και την ιδιαίτερη συνεισφορά τους στην προαγωγή και προώθηση των Κοινωνικών και Εθνικών θεμάτων σε διεθνές επίπεδο.

Είχε επίσης βραβευθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο για την αντιστασιακή του δράση.

Ο πρώην πρωθυπουργός υπήρξε ο ιδρυτής της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ιστορικό Αρχείο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» που μετεξελίχθηκε σε Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Τέλος, προς τιμήν του ιδρύθηκε η έδρα ελληνικών σπουδών «Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης» στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

 

Σχετικά Άρθρα