slider Τελευταία Νέα

Διάκριση για τον Ξανθιώτη φοιτητή Μιχάλη Σαμαρά!!

Συγχαρητήρια αξίζουν στον Ξανθιώτη φοιτητή Μιχάλη Σαμαρά και τον συνάδελφο του Μάνο Περδικάκη σχετικά με την διάκριση που πέτυχαν με την ομάδα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ στο πανελλήνιο φοιτητικό διαγωνισμό οικονομίας που διοργανώνει ο όμιλος του Economia από το 1994.

Δείτε το μήνυμα που έστειλε στην εφημερίδα μας:

Ονομάζομαι Σαμαράς Μιχάλης, κατάγομαι από την Ξάνθη και είμαι τεταρτοετής φοιτητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Σας στέλνω αυτό το email για να σας ενημερώσω σχετικά με μια διάκριση μας στον Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Οικονομίας που διοργανώνει ο Όμιλος του Economia από το 1994. Συμμετείχαμε ως φοιτητές της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ με κατεύθυνση στην Οικονομική Θεωρία και ςτα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και η ομάδα αποτελούνταν από εμένα και τον συνάδελφο Μάνο Περδικάκη.

Η εργασία μας βραβεύτηκε από την επιτροπή αξιολόγησης ως ”2nd Best Working Paper” στην κατηγορία των ομαδικών βραβείων.  Το θέμα του διαγωνισμού ήταν ”ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ”.

Παρακάτω σας επισυνάπτω κάποιες βασικές πληροφορίες:

Φέτος, για 24η συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος economia και το περιοδικό «Οικονομική Επιθεώρηση» διοργανώνουν τον 24ο economia Φοιτητικό Διαγωνισμό, ένα διαγωνισμό, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό για τους φοιτητές όλων των δημόσιων και ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όραμα των διοργανωτών είναι ο economia φοιτητικός διαγωνισμός να αποτελεί μια διαχρονική πλατφόρμα εξέλιξης νέων ατόμων και έκφρασης ιδεών, προσαρμοζόμενος στις προκλήσεις της εποχής μας.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι α) να κινητοποιήσει τους νέους να συνδέσουν την ακαδημαϊκή τους γνώση με επίκαιρα θέματα, β) να ενισχύσει τη δικτύωση των νέων με κορυφαίες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων της οικονομίας και γ) να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κερδίσουν σημαντικά βραβεία.

Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού είναι: «ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ»

– Προκλήσεις και απειλές για το μέλλον της ελληνικής ναυτιλίας

– Πως συμβάλλει η ναυτιλία στην ελληνική εξωστρέφεια

– Τι βήματα θα πρέπει να γίνουν, ώστε να ενισχυθεί η συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας

Ακόμα σας επισυνάπτω την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κοσμήτορας της σχολής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης 24oς economia Φοιτητικός Διαγωνισμός – Βραβείο ”2nd Best Working Paper” σε φοιτητές του Τμήματος ΟΕ | Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η Επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού:

Κώστας Γραμμένος, Πρόεδρος του Κέντρου Ναυτιλίας, Εμπορίου & Χρηματοπιστωτικών στο Cass Business School του City University of London – Θανάσης Μαρτίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Eastern Mediterranean Maritime – Δανάη Μπεζαντάκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants και Γιώργος Ξηραδάκης, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας, Διευθύνων Σύμβουλος XRTC Business Consultants και Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά.

Περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.economia.gr/gr/journal2/blog?journal_blog_category_id=9

Η δομή της εργασίας μας βασίστηκε στα εξής σημεία:

  1. Η θέση της ελληνικής ναυτιλίας διεθνώς
  2. Την συμβολή της ελληνικής ναυτιλίας στα βασικά μακροοικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας ( ΑΕΠ, Απασχόληση, Ισοζύγιο Πληρωμών, Φορολογικά έσοδα) τα τελευταία χρόνια.
  3. Ανάλυση του ναυτιλιακού cluster του Πειραιά
  4. Καταγραφή των ευκαιριών και των απειλών που παρουσιάζει ο τομέας της ελληνικής ναυτιλίας σήμερα (μερική swot ανάλυση)
  5. Αξιοποίηση τεχνολογιών blockchain και smart contracts
  6.  Αναβάθμιση ναυτιλιακής εκπαίδευσης

και τελος η πρόταση μας ηταν

η δημιουργία ενός σύγχρονου και ισχυρού ναυτιλιακού πλέγματος στον Πειραιά στην βάση της ”Τριπλής Ελικας” (Κράτος-Βιομηχανία- Εκπαίδευση).

Με εκτίμηση,

Σαμαράς Μιχάλης

Μάνος Περδικάκης

 

Σχετικά Άρθρα