Γενική

Δεν χαλαρώνουμε ποτέ. Βγαίνουμε και διαδηλώνουμε


Γενική απεργία εξήγγειλαν για σήμερα η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και πρόκειται να συμμετάσχουν στις διαμαρτυρίες και οι Αγανακτισμένοι, όπως ανακοινώθηκε από τις συνελεύσεις τους. Η XanthiNews απευθύνθηκε στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και στον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη προκειμένου να απευθύνουν το κάλεσμα τους ώστε να είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.

Γενική απεργία σήμερα με συμμετοχή συνδικαλιστών και αγανακτισμένων
Ρεπορτάζ: Νάντια Νάκου

Ενάντια στη θερινή ραστώνη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση, σήμερα 15 Ιουνίου, δεδομένων των νέων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και ενόψει της ψήφισης του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα. Ο κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης δήλωσε για την σημερινή απεργία: «Είναι ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης η 15 η Ιουνίου. Βλέπουμε άλλες ΔΕΚΟ θα κλείσουν, άλλες θα πουληθούν και βέβαια το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης το οποίο οι αποφάσεις που έχουν πάρει είναι χειρότερες, άδικες και άνισες για τους εργαζόμενους γι αυτό βγαίνουμε στους δρόμους».
Η καλοκαιρινή περίοδος θεωρείται νεκρή για την Ελλάδα όσον αφορά στις κινητοποιήσεις. Μήπως το φθινόπωρο θα κορυφωθούν οι αντιδράσεις; Ο κ. Μπεμπεκίδης έχει τις ενστάσεις του και σημειώνει: «Ο κόσμος θα αντέξει μέχρι τον Σεπτέμβριο; Πέρυσι είχαμε περισσότερες από δέκα απεργιακές κινητοποιήσεις και μέσα στο καλοκαίρι και άλλα τόσα συλλαλητήρια. Η ΓΣΕΕ θα συνεδριάσει ξανά στις 17 του μηνός για να αποφασίσει για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Το καλοκαίρι θα είναι ακόμη πιο θερμό από ότι είναι τώρα».
Αναφορικά με τους Αγανακτισμένους που βγαίνουν και στην πλατεία της Ξάνθης ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου επεσήμανε: «Εδώ και αρκετούς μήνες λέγαμε ότι πλέον ο απλός πολίτης έχει ξεπεράσει όλα τα θεσμικά όργανα. Ακόμη και το συνδικαλιστικό κίνημα. Γι αυτό ο κόσμος ξεκίνησε εδώ και 20 μέρες να διαδηλώνει και στις πλατείες και στους δρόμους. Ήταν λογικό επακόλουθο από την στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά τα τερατουργήματα σε βάρος των απλών πολιτών. Το ζήτημα είναι ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα αποτελειώνει τον κόσμο».
Από την πλευρά του ο κ. Μπάμπης Ευστρατίου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης υπογράμμισε για την σημερινή απεργία: «Δεν θα πρέπει να τρέφει κανείς τις ελπίδες του ότι από την μεριά του δεν θα έχει μειώσεις μισθών.
Η κυβέρνηση συνεχίζει με την αντιλαϊκή πολιτική ενάντια στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στους συνταξιούχους να επιβάλλει περικοπές μισθών και συντάξεων, σε επίπεδο τέτοιο ώστε να έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε βασικά μας έξοδα. Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα της λιτότητας πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να βρεθεί μια άλλη πολιτική, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να έχει ανάπτυξη και να μπορέσουμε να κάνουμε την επανεκκίνηση που την ακούμε από όλους, αλλά δυστυχώς δεν την βλέπουμε από κανέναν. Έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο εξαθλίωσης που θέλουμε αποτελέσματα πλέον και όχι λόγια. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου κάνει συνεχώς μειώσεις των μισθών μας και περικοπές των εργασιακών μας δικαιωμάτων, προς όφελος των δανειστών, των κερδοσκόπων και του κεφαλαίου.
Οι πρώτοι που θα απολυθούν είναι οι συμβασιούχοι. Σε λίγο καιρό θα προσπαθήσουν να κάνουν άρση μονιμότητας. Να είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα που έρχονται».
Για τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων πιστεύει ο ίδιος: «Είναι πολύ καλές κινήσεις και μακάρι να τις συνδράμουμε καθημερινά όλοι μας. Εγώ προσωπικά όποτε μπορώ, παραβρίσκομαι σαν απλός πολίτης και χωρίς κανέναν τίτλο. Είναι ευχάριστο που σιγά σιγά η κοινωνία αφυπνίζεται. Μακάρι να συνεχίσουν με την ίδια όρεξη».
Ενώ για το ότι το καλοκαίρι δεν προσφέρεται για αγώνες στην χώρα μας ο κ. Ευστρατίου είπε: «Κάποια στιγμή ο κόσμος δεν θα αντέξει άλλο. Τώρα που είναι καλοκαίρι χαλαρώνει. Μέσα στην χαλαρότητα θα προσπαθήσουν να περάσουν τα βαρύτατα μέτρα για το εργατικό κίνημα. Γι αυτό ζητάμε την εγρήγορση και την αφύπνιση όλων».

Σχετικά Άρθρα