Κοινωνία Τελευταία Νέα

Δεν φταίει η κυβέρνηση που δεν γίνονται εξετάσεις για τα διπλώματα αλλά οι τρόικα… λέει ο Σύριζα Ξάνθης

Τον τελευταίο καιρό έχουμε δεχτεί τα παράπονα και τις αιτιάσεις από αρκετούς Ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών εξαιτίας της αδυναμίας διεξαγωγής των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος από δεκάδες υποψηφίους, οι οποίοι περιμένουν τη σειρά τους.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι  ευθύνη της Κυβέρνησης η μη διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά το πρόβλημα  ξεκίνησε από την εντολή των Θεσμών, οι οποίοι αρνούνται  το δικαίωμα της υπερωριακής αμοιβής των Υπαλλήλων  στο Τμήμα Συγκοινωνιών ,το οποίο  υπάγεται στην  έδρα κάθε Αντιπεριφέρειας,  οπότε και οι τελευταίοι αρνούνται να πραγματοποιήσουν τις εξετάσεις εκτός ωραρίου.

Η Κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να δώσει προσωρινά λύση στο αδιέξοδο, παραχώρησε την αρμοδιότητα στους Περιφερειάρχες, με την προϋπόθεση ότι οι εξετάσεις θα διεξάγονται εντός του ωραρίου των υπαλλήλων. Ο κάθε Περιφερειάρχης ορίζει το πόσοι υπάλληλοι και σε ποιες μέρες θα πραγματοποιούν τις εξετάσεις. Πρώτη η Περιφέρεια Αττικής με την κ. Δούρου προχώρησε στην ανάλογη πρωτοβουλία και ακολούθησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον κ. Τζιτζικώστα, με συνέπεια να διεξάγονται κανονικά οι εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ίδιων των Ιδιοκτητών των Σχολών, ο Περιφερειάρχης  κ. Παυλίδης παραχώρησε μία μόνο ημέρα, η οποία  προφανώς δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του νομού.

Η Κυβέρνηση  προτίθεται να δώσει μόνιμη λύση στο πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση ,αφού κλείσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς. Έως τότε, περιμένουμε από την Περιφέρεια να δώσει απαντήσεις στους Ιδιοκτήτες των Σχολών Οδηγών αλλά και στους δεκάδες πολίτες που ταλαιπωρούνται ακόμη .

Από το Γραφείο Τύπου του Σύριζα Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα