slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Δεν τιμάει κανέναν η απαράδεκτη κατάσταση της Αστυνομίας στην Ξάνθη

Διαβάστε τι λένε οι ίδιοι οι αστυνομικοί της Ξάνθης… για τις απαράδεκτες καταστάσεις που ζούμε με τον Σύριζα…

«ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΣ(Τ)ΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»

Με αφορμή πρόσφατο πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας που είδε το φως της δημοσιότητας οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε όλα όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Η έλλειψη του αστυνομικού προσωπικού Ξάνθης, που αποτελεί και την ουσία του άρθρου, είναι πραγματικότητα και είναι ο λόγος που τα τελευταία χρόνια διαμαρτυρόμαστε έντονα στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία, προκειμένου να διασφαλιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών της Ξάνθης στην ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα, αλλά και η υπηρεσιακή ομαλότητα στις ζωές των αστυνομικών.

Από το 2012 και έπειτα η αστυνομία της Ξάνθης καλείται να αντιμετωπίσει ένα δυσβάστακτο βάρος με την αντιμετώπιση των μεταναστατευτικών ροών, συμβάλλοντας τα μέγιστα σε αυτόν τον τομέα, καθώς το 25% της συνολικής αστυνομικής δύναμης απασχολείται αποκλειστικά και μόνο στην φύλαξη του κλειστού κέντρου κράτησης αλλοδαπών και όχι στην αστυνόμευση του Νομού, με την αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης να μην περιορίζεται εκεί, καθώς τα περιστατικά διακίνησης μεταναστών κατακλύζουν το καθημερινό αστυνομικό δελτίο της Ξάνθης.

Σε όλα αυτά προστέθηκε από την περασμένη Τρίτη ένα ακόμη βάρος για την αστυνομία του νομού μας, καθώς με την τελευταία διαταγή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης οι κάτοικοι της Ξάνθης θα στερούνται τις υπηρεσίες 30 αστυνομικών σε καθημερινή βάση, μιας και θα εκτελούν υπηρεσία στα όρια Ροδόπης – Έβρου (περιοχή Μέστης) στα πλαίσια του επανασχεδιασμού επιχειρησιακών δράσεων αντιμετώπισης του φαινομένου της μετανάστευσης.

Όσο για την δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Ξάνθης σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το θέμα, μετά από επικοινωνία του ίδιου με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή για την πρότερη κατάσταση αστυνόμευσης του νομού και την σημερινή έχουμε να απαντήσουμε ξεκάθαρα ότι μέχρι πρότινος 10 αστυνομικοί της Δ.Α. Ξάνθης στα πλαίσια αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών εκτελούσαν υπηρεσία εντός των ορίων μας, ενώ με την τελευταία διαταγή οι 10 αυτοί αστυνομικοί μαζί με άλλους 20 εκτελούν υπηρεσία 77 χιλιόμετρα μακριά από την Ξάνθη στα όρια Ροδόπης – Έβρου.

Σε κάθε περίπτωση δεν αποποιούμαστε των υποχρεώσεων μας, αλλά απαιτούμε την αύξηση της αστυνομικής δύναμης για την αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης στην περιοχή μας.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ  ΞΑΝΘΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα