slider Έβρος Τελευταία Νέα

Δεν ξέρω αν έχει νόημα πια να συλλαμβάνει η αστυνομία τους Λαθρομετανάστες και τους διακινητές… είναι χιλιάδες όσοι περνούν τον Έβρο

Συνελήφθη στις 11-9-2018, το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα,  επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

 

Σε άλλη περίπτωση συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στις 15-9-2018 το μεσημέρι, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας σαράντα έναν (41) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 27χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Στο ύψος του οικισμού Αρδανίου το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τελικά ακινητοποιήθηκε σε αύλειο τοιχίο οικίας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα σαράντα έναν (41) μη νόμιμους μετανάστες.

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν τρεις (3) από τους διακινούμενους, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύονται.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι ο 27χρονος κατά τη σύλληψη αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, ενώ η σχετική δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα της αντίστασης και της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Σχετικά Άρθρα