slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

Δεν θα ξεχαστεί το θέμα, ασταμάτητες οι διαμαρτυρίες για την Μακεδονία | Με επιτυχία το συλλαλητήριο στην Κομοτηνή χτες

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε χτες Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 στις 8 το βράδυ,  Πανθρακικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία…

Οι διοργανωτές το ονόμασαν Πανθρακικό αφού διοργανώθηκε συλλογικά, μετά τα κατά τόπους συλλαλητήρια σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη κατόπιν σχετικού καλέσματος που έγινε δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, αναφορικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών. Παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των τεσσάρων Μητροπόλεων της Θράκης που δήλωσαν τη στήριξη τους στο συλλαλητήριο.

Το «στίγμα» στο συλλαλητήριο, ανεβαίνοντας επί του βήματος, έδωσαν ο διδάκτωρ κοινωνικών επιστημών κ. Θεοφάνης Μαλκίδης και ο κ. Μιχάλης Κακουλίδης.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν προς το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής επιχειρώντας να επιδώσουν ψήφισμα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, ωστόσο αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο δεν τους επέτρεψαν τη διέλευση, πλην μιας αντιπροσωπείας, η οποία και επέδωσε το ψήφισμα.

     

 

 

 

Σχετικά Άρθρα