Μουσική Τελευταία Νέα

Δεν θέλω να θυμάμαι… Στίχοι-Μουσική-Ερμηνεία: Μπάμπης Κούκος

DSCN2109 DSCN2106

Περνώντας από τα χρόνια της κραιπάλης και των ψευδαισθήσεων στην εποχή όπου η καλωδίωση όλων, αποτελεί το κορυφαίο πολιτισμικό επίτευγμα των καιρών, ο γνωστός τροβαδούρος της Πόλης-Αγοράς της Ξάνθης Μπάμπης Κούκος, μας προσφέρει μια μουσική ασπίδα κόντρα σε όλες τις εκφυλιστικές ασθένειες της εποχής μας.

Δεν θέλω να Θυμάμαι…. λέγεται η ολόφρεσκη νέα μουσική του κατάθεση, στην οποία ο ίδιος υπογράφει τους στίχους και την μουσική. «Κι αν έκανα τα όνειρά μου ξαστεριά κι αν έκλαψα παιδί μες στον βοριά θυμήθηκα εσένα που για σένα δεν λογάριαζα ούτε θεό, δεν θέλω να θυμάμαι… εσένα και τον κόσμο σου φοβάμαι».

Εντυπωσιακή σολιστική παρουσία από τον αγαπητό Μπάμπη, με λυρισμό και δύναμη. Ο κάθε τονισμός του έχει το δικό του εκφραστικό βάθος και αρθρώνεται με το γνωστό προσωπικό τρόπο του ερμηνευτή. Με τον ήχο των εγχόρδων και του ακορντεόν, να προβάλει με ευκρίνεια μέσα από την συνοδεία των κρουστών. Ερμηνεία γεμάτη από νεύρο που απελευθερώνει τον λυρισμό του στίχου και το πνεύμα της μουσικής.

Ο Μπάμπης Κούκος με πειθαρχία αλλά ταυτόχρονα και με γλυκύτητα, αποδίδει και εδώ το χαμόγελο της μουσικής του. Η ηχογράφηση που έγινε στο Studio M.A. Production της Πόλης μας, επιτρέπει να απολαύσουμε μια ερμηνεία εντυπωσιακής ενέργειας, που μαρτυρεί φροντίδα και μουσικότητα.

Την ενορχήστρωση έκανε ο Μάριος Βλάχος. Έπαιξαν κιθάρα και μπάσο ο Μάριος Βλάχος, μπουζούκι ο Γιάννης Λαμπρινός, ακορντεόν-φωνητικά ο Σάκης Μπαντάκης, κρουστά ο Νεκτάριος Ουζουνίδης.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Σπανίδης

Σχετικά Άρθρα