sliderΚαρναβάλι ΞάνθηςΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Δείτε το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων του Καρναβαλιού… Colors of music στην πλατεία και Χορωδιακή Βραδιά στο αμφιθέατρο (Τετάρτη 7 Φλεβάρη)

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

17:00 Colors of music: Η ομάδα Back Stage Team είναι μια παρέα των παλιών dj’s που πρωτοτυπεί και χρωματίζει μουσικά την κεντρική πλατεία. Βραδιά αφιερωμένη στις δεκαετίες 70, 80, 90 και όχι μόνο. Μουσικές που θα πλημμυρίσουν την πόλη με ρυθμό και θα ενθουσιάσουν τους νοσταλγούς της, αλλά και τους νεότερους. Στην εκδήλωση αυτή οι dj’s εκείνης της εποχής θυμούνται και αναβιώνουν τις μαγικές στιγμές που έζησαν στις θρυλικές disco Pegasus, Confusio, Tango, Thamiris, City, Fox, Fame, Sugar, Κήπος, Teenagers.

Σημείο συνάντησης της χαράς και του ξεφαντώματος με χορευτικές επιτυχίες που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε για πάντα, η εξέδρα της κεντρικής πλατείας. Στα decks ο Anonymous, o Babis Celendano και ο Alex Papa.

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης 20:00 Χορωδιακή Βραδιά

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

Η μικτή χορωδία του Κέντρου Πολιτισμού του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960 ως χορωδία του Συλλόγου Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης. Τα πρώτα χρόνια ήταν ανδρική χορωδία ενώ στην συνέχεια μετεξελίχθηκε σε μικτή και λειτούργησε μέσα στους κόλπους του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης. Όλα αυτά τα χρόνια η καλλιτεχνική της δράση είναι έντονη με πολλές συναυλίες. Τα τελευταία χρόνια μόνιμος διευθυντής της είναι ο μαέστρος Φώτης Κοντός.

Χορωδία Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης

Ο Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης δημιουργήθηκε το 1986 ως φορέας μελέτης και ανάδειξης του Θρακικού πολιτισμού, από τότε συμβάλει αδιάλειπτα με  ποιοτικές παρεμβάσεις των τμημάτων του, στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας.

Η χορωδία του, αποτελείται από ανθρώπους κάθε ηλικίας, με έντονη την επιθυμία να εκφραστούν μέσα από αυτή τη δραστηριότητα. Με τη σημερινή της μορφή δημιουργήθηκε πρόσφατα διαδεχόμενη προηγούμενα σχήματα. Η σύντομη διαδρομή της όμως δεν την εμπόδισε να έχει αξιόλογη δράση και να διακριθεί για το ιδιαίτερο χρώμα της. Οι στόχοι της δεν είναι μόνο καλλιτεχνικοί αλλά και κοινωνιολογικοί, γι’ αυτό και η συμμετοχή στη χορωδία βιώνεται από τα μέλη της ως ιδιαίτερο κοινωνικό γεγονός που αξίζει την αγάπη και την υποστήριξή τους. Το ρεπερτόριό της πλούσιο, αν και κατά βάση στηρίζεται στα παραδοσιακά τραγούδια, επεκτείνεται στους βυζαντινούς ύμνους και σε άλλα είδη μουσικής.

Μαέστρος και δάσκαλος των μουσικών έργων της ο κ. Γεώργιος Κοτσιπετσίδης.

Χορωδία Συλλόγου Θρακιωτών επαρχίας Νέστου

Ο σύλλογος Θρακιωτών επαρχίας Νέστου ιδρύθηκε το 1982 και λειτουργεί ανελλιπώς μέχρι σήμερα με έδρα του τη Χρυσούπολη. Αριθμεί 500 μέλη και αναπτύσσει πολλές δραστηριότητες, οι οποίες έχουν ως στόχο τους τη διατήρηση και προβολή της παράδοσής μας.

Το 1998 δημιουργήθηκε τμήμα χορωδίας παραδοσιακών τραγουδιών, που σήμερα αριθμεί 25 άτομα με χοροδιδάσκαλο την κα Σοφία Νεοχωρίτου. Το τμήμα συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις εντός και εκτός ορίων του Δήμου μας.

 

Άλλες Εκδηλώσεις

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20:00 «Τα λαογραφικά έθιμα του Φλεβάρη και της Αποκριάς»

Στο κύκλο παρουσιάσεων «2-3 πράγματα που ξέρω για το λαϊκό πολιτισμό», η Γαρυφαλλιά Γ. Θεοδωρίδου, Δρ. Λαογραφίας, ΔΠΘράκης, μας βοηθά στην κατανόηση των εθίμων και ποιο συγκεκριμένα μας παρουσιάζει θέματα για τον λαϊκό πολιτισμό (και ειδικότερα για την Λαογραφία της Θράκης).

Σχετικά Άρθρα