slider Καρναβάλι Ξάνθης Τελευταία Νέα

Δείτε το πρόγραμμα του Καρναβαλιού για σήμερα Κυριακή  Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση στην πλατεία

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

11:30 Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση  

«1000+1 χρώματα»

Το πιο ξέφρενο καρναβάλι ανοίγει και φέτος τις πύλες του με την Παιδική  Καρναβαλική  Παρέλαση, δίνοντας ένα μήνυμα πως η χαρά και η αισιοδοξία συνεχίζονται και με την επόμενη  γενιά της πόλης μας!!!

Ήρωες του Disney έρχονται και μοιράζονται το κέφι και τον χορό με τους μικρούς μαθητές των Δημοτικών Σχολείων .

Φιγούρες αγαπημένων ηρώων ζωντανεύουν και μας ταξιδεύουν δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που όλοι συμμετέχουν και διασκεδάζουν με απεριόριστη χαρά και χαμόγελο! Ελάτε στο ραντεβού των μικρών καρναβαλιστών… έτσι όπως μόνο τα παιδιά ξέρουν να διασκεδάζουν!!!

 

Πιστοί στην εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλατε την παιδική καρναβαλική παρέλαση, ανανεώνουμε και φέτος το ραντεβού μας, με τον θεσμό που κερδίζει τα χαμόγελα και τον ενθουσιασμό των παιδιών! Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων με την ευθύνη της Ένωσης Συλλόγων & Κηδεμόνων μαθητών Δ. Ξάνθης και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα παρελάσουν στου κεντρικούς δρόμους της πόλης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ξεκινώντας από τη διασταύρωση 28ης Οκτωβρίου και Καβάλας καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία.

Μουσική επένδυση από το Νίκο Γκοτζαμάνη.

Νίκος Γκοτζαμάνης, ένας από τους καταξιωμένους Dj’S της πόλης μας, παίζει δυνατά σε latin ρυθμούς μεταδίδοντας ξέφρενο κέφι και σολάροντας ξένη μουσική με το ηλεκτρικό του βιολί στο καλύτερο καρναβάλι… στο Καρναβάλι της Ξάνθης….

 

Σε περίπτωση κακοκαιρίας η μεγάλη παιδική καρναβαλική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 15:30

 

Υπαίθριο Θέατρο Πλατείας (Έναντι ΟΤΕ)

11:00 – 13:00 Μουσικοθεατρικό παιχνίδι «Ο λύκος που έγινε καλόοοος»

    1. Ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Ξάνθης παρουσιάζει  μουσικοθεατρικό παιχνίδι που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιακής ηλικίας τα οποία δεν συμμετέχουν στην παρέλαση. Το υπαίθριο αμφιθέατρο όπου μπορούν τα παιδιά να συνοδεύονται από τους γονείς τους, θα είναι ένα ασφαλές περιβάλλον, για να ενωθούνε τα κατσικάκια, τα γουρουνάκια, οι κοκκινοσκουφίτσες και να δώσουν στον κακό λύκο ένα καλό μάθημα… αφού βάλει μυαλό ο λύκος, θα αποφασίσει να γίνει ΚΑΛΟΟΟΣ…

Με μουσική, πολλά παιχνίδια και χορό θα διασκεδάσουν οι μικροί μας φίλοι, μέχρι να τερματίσουν οι μικροί καρναβαλιστές στη Κεντρική Πλατεία.

 

Κεντρική Πλατεία Ξάνθης

13:00 Συναυλία Demy

Η Demy το χρυσό κορίτσι της ελληνικής δισκογραφίας μετά από 3 ολοκληρωμένα προσωπικά άλμπουμ μέσα από τα οποία ξεπήδησαν τραγούδια που αγάπησαν όλοι και έγιναν τεράστιες επιτυχίες… και μετρώντας τα πιο σημαντικά μιούζικαλ που ανέβηκαν στα αθηναϊκά και όχι μόνο θέατρα, κατάφερε να γίνει η πιο σημαντική ποπ τραγουδίστρια της εποχής και ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα της Ελληνικής καλλιτεχνικής πραγματικότητας.

Η Demy θα πραγματοποιήσει μια μοναδική συναυλία για το κοινό της Ξάνθης τραγουδώντας όλες τις αγαπημένες επιτυχίες από την καλλιτεχνική της διαδρομή.

Να είστε όλοι εκεί.

 

Εμπορική Λέσχη Ξάνθης

14:00 Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης

Μπαλνταφάν

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Νηπιαγωγείου Ξάνθης σας προσκαλεί στο αποκριάτικο μπαλνταφάν που διοργανώνει με πολύ κέφι και μουσική για τους γονείς και τους μαθητές του σχολείου μας, αμέσως μετά την παιδική καρναβαλική παρέλαση.

Εξοπλιστείτε με χαρούμενη διάθεση και σας περιμένουμε χορέψουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!!!

Οργάνωση: Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης

 

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

19:00 Μουσικοχορευτική βραδιά – Παιδικά χορευτικά

 

Οι μικροί χορευτές των Λαογραφικών Συλλόγων της πόλης, οι συνεχιστές της παράδοσής μας, παρουσιάζουν με χάρη, λεβεντιά και μεράκι χορούς απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ας τους χειροκροτήσουμε…

Συμμετέχουν: Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πηγαδίων – χορευτικό τμήμα ενηλίκων «Χατζηγυριώτες», Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης, Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, Σύλλογος Θρακιωτών Χρυσούπολης, Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης», Κρητική Αδελφότητα Ξάνθης.

Τους χορευτές πλαισιώνει το μουσικό σχήμα «Μπάντα Τέτοια».

 

Άλλες Εκδηλώσεις

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00 Αποκριάτικες περιπέτειες ΙΙΙ

Μπαλνταφάν  με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ

Θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού Θεάτρου. Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα.

Γενική είσοδος 3€, με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Περιορισμένος αριθμός θέσεων – Κρατήσεις στο τηλ. 2541025421.

 

 

Κτήριο ΠΑΚΕΘΡΑ, οδός Μάρκου Μπότσαρη 20, Παλιά Ξάνθη

Από Κυριακή 11 Φεβρουαρίου έως και Κυριακή 18 Φεβρουαρίου

18:00 έως 20:30 Βλαχόφωνοι Έλληνες στην Ξάνθη.

 

Το ΠΑΚΕΘΡΑ (Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης) συμμετέχει στις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές του έτους 2018 με έκθεση φωτογραφιών, ντοκουμέντων και γενεαλογικών δένδρων οικογενειών με τίτλο: Βλαχόφωνοι Έλληνες στην Ξάνθη.

Το (σχολιασμένο) υλικό προέρχεται κυρίως από το αρχείο της Λαϊστινής κυρίας Χαρίκλειας Μαργαριτοπούλου και από οικογενειακά αρχεία άλλων οικογενειών. Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι Β. Αϊβαλιώτης και Σ. Αδαμαντίδου, μέλη του ΔΣ του ΠΑΚΕΘΡΑ. (xanthinews.gr)

Εγκαίνια Έκθεσης: 11 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:30.

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

20:30 Συναυλία «Hijaz»

Τραγούδι: Αναστασία Χατζηαποστολίδου, Βιολί: Χαριτίνη Κώττη, Κανονάκι, τραγούδι: Χρήστος Μπαρτζόπουλος, Ούτι, τραγούδι: Γιάννης Κατσούλης, Πλήκτρα, κιθάρα: Απόστολος Δήμου, Μπάσο: Κώστας Πετρονικολός, Κρουστά: Δημήτρης Χατζηδημητρίου.

Πληροφορίες προσκλήσεις: Τηλ. 2541025421 – Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης –  Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης.

Πρόσκληση 5€ με κρασί οικονομική ενίσχυση του Μουσείου  – περιορισμένος αριθμός.

 

Σχετικά Άρθρα