Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Δείτε τον προβληματισμό για το αλάτι στους δρόμους με την παγωνιά. Πρέπει να πέφτει ή όχι;

Ο φίλος δημοσιογράφος Γιώργος Γανίτης από την Καβάλα καταθέτει τον παρακάτω προβληματισμό ο οποίος θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις και εμάς εδώ στην Ξάνθη μιας και φέτος ο χειμώνας είναι βαρύς και το κυριότερο δεν έχει τελειώσει ακόμα…

Αναφέρει λοιπόν ο Γ. Γανίτης στον Καθημερινό Τύπο: «Ειδικοί έπρεπε να μας πληροφορήσουν ότι το αλάτι για τον χιονιά καταστρέφει τα οδοστρώματα. Λείπουν όπως φαίνεται οι τεχνικές γνώσεις από ορισμένους που εμείς οι άλλοι θεωρούμε ειδικούς. Όλες τις προηγούμενες ημέρες του χιονιά, μιλούσαν για το πόσους τόνους αλάτι διέθεσε κάθε Δήμος και κάθε Αντιπεριφέρεια, αλλά κανείς δεν μας είπε, τι επιπτώσεις έχει η ρίψη του αλατιού στους δρόμους. Ακόμη και χθες το πρωί, ο Δήμος Καβάλας έριχνε με τους «τόνους» το αλάτι στους δρόμους του Αγίου Σίλα, προληπτικά.

Γνωρίζουμε, χωρίς να είμαστε ειδικοί, ότι η ρίψη του αλατιού στους δρόμους μειώνουν δραματικά τη ζωή των δρόμων, αφού τους καταστρέφει. Αυτό υποστήριζε, απ ότι θυμόμαστε και ο πρώην Δήμαρχος της Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου, ο οποίος κατ επάγγελμα είναι πολιτικός μηχανικός και προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τον χιονιά με μηχανικά μόνο μέσα. Είναι γνωστό, ότι οι δρόμοι μας δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, αλλά και δεν φαίνεται να υπάρχουν κονδύλια διαθέσιμα για την επισκευή τους.

Βεβαίως και πολύ καλά έκαναν οι Δήμοι και έριξαν αλάτι στους δρόμους για να αντιμετωπιστεί το έκτακτο αυτό φαινόμενο. Θα έπρεπε ωστόσο, να ενημερώσουν οι τεχνικοί τους Δημάρχους για τον κίνδυνο αυτό για να αποφευχθεί η υπερβολή. Για παράδειγμα, χθες το πρωί, που η θερμοκρασία ήταν στους 2-4 βαθμούς θα μπορούσε να γίνει ρίψη θαλασσινού νερού, κι αυτό, αν το χιόνι θα έπιανε στο δρόμο. Η ρίψη προληπτικά, ξέρουμε ότι γίνεται για καλό, για να προλάβει ο Δήμος το κλείσιμο του δρόμου, αλλά αν ήξεραν αυτή την καταστροφική λεπτομέρεια, ίσως να μην έριχναν, έστω σ’ αυτές τις ποσότητες».

σ.ε. Ανοίξτε μια συζήτηση εκεί στον Δήμο Ξάνθης οι «τεχνικοί» κυρίως και βρείτε κάποια άλλη λύση… στο 2017 είμαστε άλλωστε…

Σχετικά Άρθρα