slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Δείτε ποιους φέρεται να έχει φέρει ο Τσίπρας για να φυλάει την Βουλή τους Blackwater

Μια απίστευτη είδηση διαβάζω κα σας την αναμεταβιβάζω. Ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος λοιπόν σε συνέντευξη του σε εφημερίδα του Καναδά υποστήριξε πως η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικής προστασίας, την Academi -πρώην Blackwater-, η οποία έγινε γνωστή για τη δράση των μελών της στο Ιράκ το 2003.

Μάλιστα μιλώντας στο millstonenews.com υποστηρίζει πως ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές για το τι μπορούν να πουν ή να γράψουν και τι όχι. Προσθέτει μάλιστα πως οι δημοσιογράφοι που δεν συμμορφώνονται παρενοχλούνται ή και συλλαμβάνονται από κυβερνητικούς πράκτορες. Αναφέρει μάλιστα πως δημοσιογράφος από την κρατική τηλεόραση απολύθηκε επειδή κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου έδειξε αποδοκιμασίες εναντίον του πρωθυπουργού. Προφανώς εννοούσε το περιστατικό με τους Αρβανίτη και Κατσίμη, οι οποίοι «μπήκαν» στον πάγο για σχόλια που έκαναν εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια.

 

Ο Έλληνας πρέσβης πάντως δηλώνει μεταξύ άλλων απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος και τονίζει πως εάν συνεχισθεί η υφιστάμενη κατάσταση, προβλέποντας κοινωνικές αναταραχές, ίσως ακόμη και το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου.

Ποια είναι η Academi -πρώην Blackwater-

Η Academi είναι εταιρεία ιδιωτικού στρατού που ιδρύθηκε το 1997 ως Blackwater και αποτελεί το μεγαλύτερο εργολάβο ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ, ενώ το πρώτο μεγάλο της συμβόλαιο ήταν η συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003. Η φημολογούμενη εμπλοκή της στην Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, καθώς είχε παράσχει εκπαίδευση στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Πηγή: iefimerida.gr

 

σ.ε. Είναι πράγματι απίστευτο και δεν θέλω να το πιστέψω… αλλά και ο πρέσβης είναι σοβαρό άτομο τι να πω;

Σχετικά Άρθρα