slider Travel Τελευταία Νέα

Δείτε οκτώ συμβουλές για οικονομικές διακοπές με σκάφος!

Αν τα χρήματα αγοράζουν την ευτυχία, το να ξοδεύει κανείς σε ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις που θα θυμάται για πάντα, είναι ο πιο σίγουρος δρόμος προς αυτή.

Οι διακοπές με σκάφος μπορούν να μας γεμίσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες και αναμνήσεις  χωρίς απαραίτητα να σπάσουμε τον κουμπαρά μας ή να ξοδευτούμε πολύ.

Εδώ σας δίνουμε οκτώ tips για να οργανώσετε οικονομικές διακοπές με σκάφος, μειώνοντας το κόστος και επενδύοντας σε αξέχαστες στιγμές.

1) Καλύτερα νωρίτερα: Ο καλύτερος τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να κλείσετε τις διακοπές σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Προσπαθήστε να ενημερώνεστε ολοχρονικά και εκμεταλλευτείτε τις early booking προσφορές. Αν κάνετε κρατήσεις online, εγγραφείτε σε newsletters και ακολουθήστε τα κοινωνικά δίκτυα των booking providers, ώστε να προλάβετε έγκαιρα τις προσφορές.

2) Άνοιξη και Φθινόπωρο είναι εξίσου καλά: Λιγότερος κόσμος, καλοκαιρία και ασύγκριτα χαμηλότερες χρεώσεις. Αφού το υπέροχο μεσογειακό κλίμα επιτρέπει ευνοϊκές συνθήκες πλεύσης από την αρχή του Απρίλη έως και τον Οκτώβρη, γιατί να μην οργανώσετε τις διακοπές σας τον Μάη ή το Σεπτέμβρη; Άλλωστε, με τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ήπιο καιρό, Σεπτέμβρης είναι ο νέος Αύγουστος!

3) Χωρίς πλήρωμα: Για να κάνετε διακοπές σε σκάφος, χρειάζεται τουλάχιστον από τους επιβαίνοντες να είναι κάτοχος διπλώματος ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης (skipper). Αν κάποιος από την παρέα διαθέτει δίπλωμα skipper, τα έξοδα μειώνονται ακόμη περισσότερο καθώς γλιτώνετε την ημερήσια χρέωση για την αμοιβή του.

4) Μαγειρέψτε στο σκάφος: Όλα τα ενοικιαζόμενα  σκάφη για ιστιοπλοϊκές διακοπές διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και είναι ιδανικά για τα καθημερινά σας γεύματα. Πριν ξεκινήστε το ταξίδι σας, οργανώστε τα ψώνια σας από το supermarket. Στην πορεία, μπορείτε να ανανεώνετε τις προμήθειες σας όποτε χρειάζεται στις κατά τόπους μαρίνες. Μπορείτε να το ρίξετε και στο ψάρεμα, και να απολαύσετε την φρεσκότερη ψαριά που φάγατε ποτέ!

5)  Ποτάκι στη θαλασσινή αύρα: Ξεκινήστε τη νυχτερινή σας έξοδο με δροσιστικά κοκτέιλ στο κατάστρωμα του σκάφους, κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό. Αγοράστε τα εφόδια από την κοντινή κάβα και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα από το κατάστρωμα. Εκμεταλλευτείτε αυτό που σας προσφέρει κάθε τόπος.

6) Παρασυρθείτε στους τοπικούς ρυθμούς: Ρωτήστε τους κατοίκους της περιοχής ή ψάξτε σε τοπικούς ιστοτόπους για παραδοσιακές γιορτές και εκδηλώσεις. Να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε πολύ φθηνούς τρόπους να περάσετε καλά ενώ θα παίρνετε μια γεύση του τόπου, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γνωρίστε τους ντόπιους και αφήστε τους να σας παρασύρουν στη μαγεία κάθε περιοχής.

7) Επιλέξτε φθηνότερους προορισμούς: Αφήστε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη και εξερευνήστε λιγότερο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, που κρύβουν και τις περισσότερες φυσικές ομορφιές. Προτιμήστε παραλίες και νησάκια προσβάσιμα μόνο με σκάφος ή γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια, ήσυχα και φιλικά για τις ανάγκες σας αλλά και για το πορτοφόλι σας. Στην Βόρειο Ελλάδα έχουμε δεκάδες προορισμούς σε Χαλκιδική, Θάσο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο και Σαμοθράκη.

8) Προτιμήστε παραδοσιακά σουβενίρ: Επιλέξτε παραδοσιακά προϊόντα για ενθύμια και δώρα από τις διακοπές σας. Κάντε τα ψώνια σας σε υπαίθριες αγορές με τοπικά προϊόντα και χειροτεχνήματα και σφραγίστε τη μνήμη από αυτές τις διακοπές με την αύρα των προορισμών σας.

Μερικές από αυτές τις συμβουλές σας δίνουν τη δυνατότητα για περισσότερες εμπειρίες, άλλες και για καλύτερες εμπειρίες στην θάλασσα. Όμως, στο σύνολο τους αξίζουν αναμφισβήτητα όλα τα ευρώ.

Μη χάσετε τις αποκλειστικές προσφορές που τρέχουν στο www.evasailing.com και στο Facebook εδώ για ενοικίαση σκάφους και διακοπές στα καταγάλανα νερά του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, Θάσο, Σαμοθράκη, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο).

Σχετικά Άρθρα