Κοινωνία Τελευταία Νέα

Γ. Ορφανός «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας δίνει κουράγιο για να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες ανάγκες»

23-9-2014a 316 23-9-2014a 153 23-9-2014a 231 23-9-2014a 232 23-9-2014a 288

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός κατά την επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίου στο νομό Ξάνθης, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Θράκη.

Ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης υποδέχτηκε τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία των πολιτικών, εκκλησιαστικών, στρατιωτικών αρχών της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Ακολούθως, τελέστηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου ο κ. κ. Βαρθολομαίος εξήρε το γεγονός της πρόσφατης παρουσίας του κ. Ορφανού στην Ίμβρο και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον που δείχνει για τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Στη συνέχεια, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης παραβρέθηκε σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη στο δημοτικό αμφιθέατρο της Ξάνθης. Τέλος, ο κ. Ορφανός παρακάθισε σε γεύμα που παραχώρησε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίου στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς ο δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Σε δήλωση του, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης  τόνισε πως ο λόγος του Οικουμενικού Πατριάρχη αποπνέει σταθερότητα και ασφάλεια. «Μας δίνει κουράγιο για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες ανάγκες, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδας μας», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Σχετικά Άρθρα