slider Κοινωνία Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Γιορτές Παλιάς Πόλης 2017: Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη σήμερα το βράδυ και Μπάντα Δρόμου Αφροβραζιλιάνικων Κρουστών (Δείτε όλο το πρόγραμμα της Δευτέρας)

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 «Μπάντα Δρόμου Αφροβραζιλιάνικων Κρουστών»

Η νεοϊδρυθείσα Μπάντα Δρόμου Αφροβραζιλιάνικων Κρουστών του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση στις Γιορτές της Παλιάς Ξάνθης. Περιδιαβαίνει τα στέκια των συλλόγων δίνοντας ζωντάνια, ήχο, κίνηση και χρώμα.

 

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:45 Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσούπολης με τον Βαγγέλη Ευθυμίου στη διεύθυνση κι ενορχήστρωση και την 11μελή ορχήστρα με ερμηνευτή τον Βασίλη Προδρόμου, συμμετέχει στις γιορτές Παλιάς Πόλης σε ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στο μεγάλο μουσικοσυνθέτη  Μίκη Θεοδωράκη.

 

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

20:00 Συναυλία «Music School Μουσαδές»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι μαθητές της σχολής μας είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος με τρία διαφορετικά σχήματα.

 

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

21:30 Συναυλία «Εντέχνως»

Το μουσικό συγκρότημα «Εντέχνως» του «Εργαστηρίου Λόγου και Τέχνης» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016. Το συγκρότημα έρχεται να καταθέσει τη δική του πρόταση για παραγωγή κυρίως πρωτότυπης έντεχνης μουσικής, μέσω της οποίας θα αναδεικνύονται μουσικοί, στιχουργοί και τραγουδιστές  της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο.

Τα τραγούδια είναι όλα στην ελληνική γλώσσα και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής μουσικής. Από την παραδοσιακή (π.χ. καλαματιανούς) και την λαϊκή (π.χ. ζεϊμπέκικα ) μέχρι και τη σύγχρονη (π.χ. ποπ-ροκ  κομμάτια και μπαλάντες).

Στο πρόγραμμά του βέβαια συμπεριλαμβάνει και διασκευές (κυρίως στον τομέα της ενορχήστρωσης) γνωστών και δημοφιλών τραγουδιών.

Οι Εντέχνως αποτελούνται  από τους παρακάτω μουσικούς:

Γεράσιμος Φωτιάδης (βιολί), Δώρα Τσιακίρη (βιολοντσέλο), Νικόλας Κεσκίνης (μαντολίνο-βιολί),  Γιώργος Αναστασόπουλος (μαντολίνο), Δημήτρης Σιδηρόπουλος (ηλεκτροακουστική κιθάρα), Νεκταρία-Άννα Αλευρά (φλάουτο), Νικολέτα Φαντερσμίσεν (μπαρόκ φλογέρες), Γιώργος Πιστάλκας (ηλεκτρικό μπάσο), Μιχάλης Κιομουρτζής (καχόν, μπεντίρ,σνίκερς), Σοφία Τομζά (κανονάκι), Μαρκέλλα Σιούλα (τραγούδι), Νέμη Βουρλή (τραγούδι), Μαλένα Τερζάκη (τραγούδι), Βασίλης Γρένδας (πιάνο, μουσική, ενορχήστρωση).

 

Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ

19:00 Εργαστήριο ΜΑΥΡΟΥ, Αντικείμενο – Κουκλο – ΘΕΑΤΡΟΥ

Το Εργαστήριο Μαύρου Αντικείμενο-Κουκλο-Θεάτρου (παιδικό και ενηλίκων) της ΦΕΞ θα παρουσιάσει την παράσταση «Ένας παλιάτσος είμαι εγώ…».

Παίζουν οι γονείς με τα παιδιά τους και η Φιλιώ Δαργενίδου με μαριονέτα.

Διδασκαλία, επιμέλεια παράστασης: Φιλιώ Δαργενίδου

ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ οι όροι αντιστρέφονται. Το φως είναι ΜΑΥΡΟ και οι σκιές ΛΕΥΚΕΣ. Σ’ ένα φόντο μαγικό, παραμυθένιο, όπου τα χρώματα, τα αντικείμενα και τα σώματα παίζουν ανάμεσα στο ορατό και στο αόρατο και ο θεατής συμμετέχει ως μέρος του φωτός και της σκιάς.

Γενική είσοδος 5 €

Περισσότερες πληροφορίες εγγραφές: τηλ. 6985076171 – 2541025421

Οργάνωση: ΦΕΞ, Κουκλοθεατρικό Εργαστήρι «κουκλόκοσμος», για παιδιά & ενήλικες.

 

Λαογραφικό & Ιστορικό  Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ  

19:00 «Μυρωδιά από μελάνη – Γνωριμία με την ποίηση του Βιζυηνού και του Βάρναλη»

Το Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης παρουσιάζει στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων, το νέο πρόγραμμα που ετοίμασε σε συνεργασία με την Βασιλική Στρώλη και το εργαστήριο δημιουργικής γραφής.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση στην  αυλή με τα χαμάμ  στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης η υπεύθυνη του προγράμματος θα μας παρουσιάσεις τους στόχους του αλλά και τις άλλες δράσεις του εργαστηρίου.

Οι στόχοι του νέου αυτού  προγράμματος είναι:

Να γνωρίσουν οι μαθητές ένα μέρος από το έργο δυο καταξιωμένων συγγραφέων και ποιητών που έζησαν κάποτε κοντά στη δική μας περιοχή. Οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της ποίησης μιας ξεχασμένης εποχής.  Να μάθουν τον τρόπο γραφής του Βιζυηνού και του Βάρναλη. Να γνωρίσουν το ύφος, το μέτρο, το λεξιλόγιο. Να ανακαλύψουν τις πηγές έμπνευσης και των δύο: Ποιο το περιβάλλον; Τι τους επηρέασε; Τι θέματα τους απασχόλησαν ιδιαίτερα; Τέλος, να ταξιδέψουν στο χρόνο γράφοντας ένα δικό τους ποίημα με κοντυλοφόρο και μελάνη.

Οργάνωση: ΦΕΞ, Εργαστήρι δημιουργικής Γραφής – Βασιλική Στρώλη.

 

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1, Αυλή

19:30 «Παρασκευάζουμε σοκολατολιχουδιές».

Μικροί και μεγάλοι, όλοι λάτρεις της σοκολάτας μαθαίνουμε γι’ αυτή, παρασκευάζουμε και γευόμαστε σοκολατολιχουδιές.

 

Σύλλογος Εβριτών Ξάνθης

21:00 Μουσικές νοσταλγίες

Μια μουσική πρόταση διαφορετική φέρνει στο στέκι των Εβριτών η παρέα των σημερινών μας μουσικών. Ένα αμάλγαμα από γνωστά διαχρονικά παραδοσιακά τραγούδια που διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους. Αντιπροσωπευτικά τραγούδια όλης της Ελλάδας που  έχουν ερμηνευθεί από πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες και κάποια από αυτά άλλαξαν για πάντα την πορεία του δημοτικού μας τραγουδιού.

Αναμφισβήτητα αξιόλογοι καλλιτέχνες όλοι τους, έχουν ενώσει τις μουσικές τους γνώσεις και συνεχίζουν με τον ενθουσιασμό, το πείσμα και τη δύναμη των ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν να προσφέρουν κάτι στο χώρο της Ελληνικής μουσικής. Μας υπόσχονται να φτιάξουν μια ονειρική ατμόσφαιρα που θα πατάει στην παράδοση. Ένα μουσικό σεργιάνι που θα γίνει ταξίδι κεφιού και θα καταλήξει σε γιορτή χορού.

Το μουσικό τους σύνολο συνθέτουν οι  μουσικά «ανήσυχοι» καλλιτέχνες: Απρίλης Γιώργος στο τραγούδι και στην κιθάρα, ο Καβαρατζής Απόστολος στο αρμόνιο και στο τραγούδι, ο Ηλιάδης Ευκλείδης στα κρουστά και ο Ηλιάδης Κώστας στο κλαρίνο.

 

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Στέκι Συλ. Ποντίων Ν. Ξάνθης (Λευκού Πύργου & Χασιρτζόγλου στοParking)

Ποντιακή βραδιά παρέα με τον μοναδικό Στάθη Νικολαΐδη στο Τραγούδι, τον Γιώργο Ατματσίδη στη Λύρα.

 

Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Μουσική βραδιά με τους Κώστα Γαρέφη, Παναγιώτη Ούτο, Γιάννη Μίγγο

Κλαρίνο: Αλέξανδρος Τσουμάνης, Γιώργος Μίγγος.

 

Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη»

Λαϊκό γλέντι με θρακιώτικες παρενθέσεις!!!

Βαγγέλη Δωρόπουλο – γκάιντα

Σουλεϊμάν(Σούλης) Καρά – μπουζούκι, σάζι, τραγούδι

Μεμέτ  Καρά – πλήκτρα

 

Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Πρωτοπόροι» Λεύκης Ξάνθης

Το στέκι μας παρουσιάζει μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, γνωστών στην ευρύτερη περιοχή. Την Όλγα Τσακαλίδου (φωνητικά), τον Γιώργο Διαμαντόγλου (μπουζούκι) και τον Δήμο Παπαεμμανουήλ (πλήκτρα). Αποδίδουν ασύλληπτα ηχοχρώματα οι καλλιτέχνες αυτοί, ξετυλίγοντας ένα ξεχωριστό, ποικίλο λαϊκό πρόγραμμα.

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής (πάνω και πίσω απο το καφέ Μπλέ). Μικρασιάτικο γλέντι, με καλεσμένη τραγουδίστρια την Ρία Ελληνίδου και συνέχεια με ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Οι ήχοι της Ανατολής από την Καππαδοκία μέχρι την Σμύρνη συντροφιά με εκλεκτούς μεζέδες. Γιάννης Κατσούλης ούτι-τραγούδι, Χρήστος Μπαρτζόπουλος κανονάκι-τραγούδι, Γιάννης Πούλιος βιολί, Δημήτρης Χατζηδημητρίου  κρουστά, Απόστολος Δήμου πλήκτρα, Κώστας Πετρονικολός μπάσο, Τάσος Γαμβρέλης μπουζούκι.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Ξενιτεμένοι

Μουσικές επιλογές δεκαετίες ’80-’90
Πολιτιστικός σύλλογος Κατασκηνωτές

Camp of Rock

Ένα ταξίδι σε Ελληνικές και ξένες ροκ επιτυχίες. Μία βραδιά όπου οι Beatles  θα τα πιούν παρέα με την Pat Benatar, τους Rolling Stones και τους Dire Straits ενώ οι κατασκηνωτές θα σερβίρουμε σουβλάκια σε ξύλινα σπαθιά μέσα σε κάποια μαγική αυλή…

Σχετικά Άρθρα