Ροδόπη Τελευταία Νέα

Για φθηνή βενζίνη πας στην Βουλγαρία… αλλά μην γεμίσεις μπετόνια

Συνελήφθησαν στις 16-9-2016 το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο αλλοδαποί, ένας 66χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 32χρονος υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ο 66χρονος επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί εντόπισαν στο εσωτερικό του οχήματος 2 μεταλλικά δοχεία, που περιείχαν 40 λίτρα βενζίνης, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Στη δεύτερη περίπτωση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό 6 πλαστικά δοχεία, που περιείχαν 120 λίτρα πετρέλαιο, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες βενζίνης και πετρελαίου. Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Σχετικά Άρθρα