slider Μειονότητα Τελευταία Νέα

Για «τουρκική» μειονότητα μουσουλμάνων μίλησε ο Χ. Τσαβούσογλου στον Εχίνο της Ξάνθης | 20 φωτογραφίες από την περιοδεία του

Για «τουρκική» μειονότητα μουσουλμάνων στην Ελλάδα μίλησε προκλητικά ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χασάν Τσαβούσογλου ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Στην περιοδεία του αυτή, για την οποία πήρε ειδική άδεια από την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Τσαβούσογλου συνοδεύτηκε από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) της Τουρκίας, αλλά και από στελέχη του τουρκικού Οργανισμού Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΤΙΚΑ).

Μιλώντας στην Κομοτηνή ο Τούρκος αντιπρόεδρος προσδιόρισε την μειονότητα της Θράκης, σε «150.000 Τούρκους μουσουλμάνους».

Οι προκλήσεις Τσαβούσογλου δεν σταμάτησαν εκεί: Ανέφερε την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» ενώ ισχυρίστηκε ότι υπάρχει «τουρκική μειονότητα» και εκεί όπως και στην Βουλγαρία και το Κόσοβο.

Όπως είπε μάλιστα οι εν λόγω μειονότητες «μοιράζονται την ίδια κακή μοίρα», αφού τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης από τις χώρες στις οποίες βρίσκονται, όπως υποστήριξε.

Έτσι, διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε κοντά στην «τουρκική μειονότητα» της Δυτικής Θράκης η οποία «δίνει αγώνα επιβίωσης» και πρόσθεσε: «Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε» ανέφερε.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι υπάρχουν χρόνια προβλήματα της μουσουλμανικής μειονότητας, που δεν έχουν επιλυθεί για χρόνια, ωστόσο αναγνώρισε ότι δεν είναι εύκολο να επιλυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, για να ζείτε ως μια κοινότητα που έχει αποκτήσει τα μειονοτικά της δικαιώματα με τον ίδιο τρόπο, ως ίσοι πολίτες στην Ελλάδα» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι, με τον ίδιο τρόπο, θα κάνει βήματα, για να αντιμετωπιστούν και οι ανάγκες και προσδοκίες της «μειονότητας των Ρωμιών στην Κωνσταντινούπολη».

Μάλιστα, επισήμανε ότι το γεγονός πως η τουρκική κυβέρνηση έδωσε καθήκοντα σε έναν βουλευτή με καταγωγή από τη Δυτική Θράκη, δείχνει ότι η κυβέρνηση Ερντογάν ενδιαφέρεται για τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

«Ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός μου δεν εμπιστεύτηκαν αυτό το καθήκον σε μένα επειδή είμαι εγώ, αλλά επειδή είμαι ένας βουλευτής της Προύσας, που κατάγεται από τη Δυτική Θράκη» είπε χαρακτηριστικά.

Στο γραφείο του “μη αναγνωρισμένου” μουφτή Ξάνθης – Μετέ

Στην Κομοτηνή…

Στο τζαμί Cinar

Στο χωριό Κένταυρος

Στην “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”

Σχετικά Άρθρα