slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Γιατί φεύγει το στρατιωτικό αεροδρόμιο από την Χρυσούπολη; Μένει απροστάτευτη η ΑΜΘ!!!

Απροστάτευτη θα μείνει από αέρος η περιοχή της ΑΜΘ, μετά την επικείμενη κατάργηση του Αεροπορικού αποσπάσματος της Χρυσούπολης, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Αυτό ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφέρειας ΑΜΘ, που επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα. Σε μια εποχή που κανονικά θα έπρεπε η περιοχή μας, λόγω της γειτνίασης με την ιδιαίτερα «άτακτη» το τελευταίο διάστημα Τουρκία, η κυβέρνηση ΣΥΡΑΖΑΝΕΛ κάνει ότι μπορεί για να αποδυναμώσει την ισχύ των ενόπλων δυνάμεών μας, και απτό παράδειγμα είναι η συγκεκριμένη απόφαση.

Κι αυτό δεν γίνεται, όπως θα μπορούσε να υποθέσει κάθε καλόπιστος, για να ενισχυθούν στρατιωτικά αεροδρόμια πιο κοντά στα σύνορα, αλλά όλες οι δυνάμεις που θα απελευθερωθούν από την Χρυσούπολη, θα μεταφερθούν στην Αθήνα. Αυτό, κατά την άποψή μας, σημαίνει απλώς την ενσυνείδητη αποψίλωση της αεροπορικής μας ισχύος σε ευαίσθητες περιοχές, όπως η δική μας. Και βέβαια, δεν μπορούμε να δεχθούμε, πως μέχρι τώρα, το αεροπορικό απόσπασμα της Χρυσούπολης, δεν είχε λόγω ύπαρξης στην περιοχή μας, αφού οι γεωστρατηγικές συνθήκες δεν είναι απλώς οι ίδιες, αλλά πολύ χειρότερες και πιο επικίνδυνες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, είναι το ασφαλέστερο σε όλη την Ελλάδα, από πλευράς καιρικών συνθηκών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Υπάρχει κι ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα που συνδέεται με την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, στάθμευαν εδώ και χρόνια για το διάστημα της αντιπυρικής περιόδου τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη ΠΕΤΖΕΤΕΛ, που με την παρέμβασή τους, έχουν αντιμετωπίσει με επιτυχία, πάρα πολλές δασικές πυρκαγιές. Δεδομένου, ότι τα αεροσκάφη αυτά, στις δασικές πυρκαγιές ρίχνουν επιβραδυντικό υγρό, θα πρέπει να επιχειρούν σε κάποιο κοντινό στρατιωτικό αεροδρόμιο, να ανεφοδιάζονται άμεσα για κάθε επόμενη ρίψη υγρού. Που θα σταθμεύουν τα ΠΕΤΖΕΤΕΛ, αν κλείσει το αεροπορικό τμήμα της πολεμικής αεροπορίας, του αεροδρομίου της Χρυσούπολης και από πού θα ανεφοδιάζονται τα αεροσκάφη με επιβραδυντικό υγρό;;;

πηγή Κτύπος

Σχετικά Άρθρα